Lyt til artiklen

Efter flere dages angreb fra kritikerne, er instruktøren igen i topform.

Egoet har fået sig nogle drøje hug de sidste par dage her i Cannes, hvor Lars von Triers nye film ’Antichrist’ mere end nogen anden film har skabt opstandelse på grund af de voldsomme scener. Men nu er den 53-årige instruktør ovenpå igen!

LÆS OGSÅ
 • "Antichrist" solgt til England og USA
 • Mick Jagger hader von Triers Anti-Christ


 • - Min terapeut har lige sendt mig en besked. Hun har set filmen og ved ikke rigtig, hvad hun skal mene om den. Og er faktisk ret bekymret for, om hun mister kunder, hvis de skulle finde på at gå ind og se den, griner Trier, som for et par år siden blev ramt af en depression så stærk, at han frygtede aldrig at kunne lave film mere. Derfor har det været ren terapi at lave ’Antichrist’.

  SE BILLEDERNE
  • KENDTE I CANNES
 • MASSER AF BAR HUD I CANNES


 • - Det virkede også, mens jeg lavede den. Men bagefter var alt som før. Det kommer til at tage lang tid at komme ud på den anden side af min depression, forklarer Lars von Trier, da B.T. møder ham på det eksklusive Hotel du Cap udenfor Cannes, hvor han har haft base i den sidste uge.

  Læs videre under annoncen

  Den danske filminstruktør indrømmer da også, at selvom han igen kan grine og joke, har de sidste dage i Cannes ikke været de sjoveste for en sart kunstner, som tilmed var nødt til at forlade gallapremieren på sin egen film.

  - Jaja. Peter siger, at jeg fik et angst-anfald. Hvad ved han om det? Faktisk forlod jeg salen, fordi jeg var rigtig aggressiv og vred. Dels over at festivalen ikke overholdt en aftale vi havde om, at lyset skulle gå op inden rulleteksterne. Dels over publikums reaktion, som jeg hadede.

  BT TV: Premiere på Antichrist - hvad mener danskerne


  - Der var masser af fjendtlig latter i salen undervejs og jeg følte, at det ville være en ren parodi, at publikum stod og hyldede mig med stående ovationer flere minutter bagefter bare for at være flinke, forklarer instruktøren, og påstår, at han for hvert år bliver mere og mere menneskelig.

  - Og netop derfor bliver det et meget større pres at vise andre dine værker. Jeg bliver for påvirket af, hvad de mener. Ikke mens jeg laver dem, men bagefter.

  Katolikkerne vil ikke censurere filmen
  Måske er det også derfor, Lars von Trier ikke længere kæmper de samme kunstneriske kampe, som han gjorde tidligere.

  I hvert fald har han overraskende nok accepteret, at de lande der køber hans film, har ret til at klippe de voldsomme scener ud.

  SE BILLEDERNE
  • KENDTE I CANNES
 • MASSER AF BAR HUD I CANNES


 • - Det har jeg været nødt til at acceptere. Ellers kunne vi ikke få finansieret filmen, siger Lars von Trier, som er klar over, at den originale version simpelthen er en for voldsom kost med sit indhold af sex, blod og seksuelt relaterede uhyrligheder!

  BT TV: Von Trier i verbal infight om sin ny film


  - Jeg skal ikke selv stå for klipning af filmen. Og har stillet som den eneste betingelse, at de i de pågældende lande før eller efter filmen viser et skilt, hvor det fremgår, at det ikke er den originale version.

  - Men faktisk har det overrasket mig, hvor få der ønsker at benytte sig af den ret. Min største frygt har hele tiden været de katolske lande. Men her har ingen forlangt en anden version. Så i det meste af Europa vil den blive vist i originalen, siger Lars von Trier.

  SE BILLEDERNE
  • KENDTE I CANNES
 • MASSER AF BAR HUD I CANNES