Lars von Triers nye film skal køre i både USA og England. Den sælges i to versioner. I den ene udgave, "den katolske", er de mest voldsomme scener klippet væk.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Lars von Triers kontroversielle film "Antichrist" er blevet solgt til både Storbritannien og USA under festivalen i Cannes.

- Nu mangler vi kun at lukke aftalen i Japan, hvorefter vi faktisk betragter filmen som udsolgt, siger Zentropas direktør, Peter Aalbæk Jensen, til Ritzau.

TrustNordisk, som er internationalt salgsselskab for Zentropa og Nordisk Film, nåede til enighed om rettighederne med Artificial Eye i Storbritannien og med det amerikanske IFC Films, som tidligere har distribueret flere af Lars von Triers og Susanne Biers film i USA:

Budgettet for "Antichrist" lyder på godt 60 millioner kroner. Allerede før Cannes var filmen solgt til så mange lande, at regnskabet balancerede. Nu kommer fortjenesten, i første omgang dels i form af de to nye aftaler, dels i form af billetsalget i biograferne.

LÆS OGSÅ
  • Lars von Trier: Min terapeut er bekymret
  • Mick Jagger hader von Triers Anti-Christ


  • - Jeg kan kun sige, at salget til Storbritannien og USA har indbragt et rigtigt pænt beløb, det største vi har fået i flere år for denne type aftaler, tilføjer Peter Aalbæk Jensen.

    I Cannes har filmen fået en blandet og overvejende negativ modtagelse blandt kritikerne. De mange scener med udpenslet vold og sex og en kombination af de to elefanter har været et varmt emne siden verdenspremieren i Cannes i søndags.

    - Det havde vi forudset, og derfor besluttede vi allerede sidste år at lave to versioner af "Antichrist". I den ene er nogle af de mest voldsomme scener udeladt, og distributørerne rundt omkring i verden kan selv bestemme, hvilken udgave de vil vise. Forskellen er vel på mellem ét og to minutter, skønner Zentropas direktør.

    I selskabet er de to versioner spøgefuldt blevet døbt henholdsvis "den katolske" og "den protestantiske."

    - Og så er det lidt sjovt, at i Italien pavens eget hjemland, får publikum den protestantiske udgave af filmen at se. I Tyskland derimod har de købt den katolske, siger Peter Aalbæk Jensen.

    USA har købt begge versioner.

    /ritzau/