Den amerikanske rapper tog et hold frivillige med til jordskælvsramte Haiti. En af dem blev skudt ned af en desperat haitianer, der ville have bilens brændstof.

Wyclef Jean hastede til sit hjemland, da katastrofen ramte. Med sig tog han et team frivillige fra hans 'Yele Foundation', der straks trådte til for at hjælpe ofrene.

Men oplevelserne i det jordskælvsramte Haiti endte med at blive mere rystende, end holdet havde forestillet sig. En af de unge hjælpere blev slået ihjel af en desperat haitiansk mand.

- Jo Jo blev skudt og dræbt den anden dag, vi var der. Han blev offer for en desperat biltyv. Vi lod ham bare alene et par timer, han kørte rundt i byen. En fyr stoppede ham pludselig og beordrede ham ud af bilen. Ingen ved, hvad der skete, men fyren skød Jo Jo og dræbte ham på stedet. Han ville ikke engang have bilen - han tog bare brændstoffet, fortæller Wyclef til engelske The Sun.

Rapperen vendte tilbage fra Haiti sidste uge, og da han skulle fortælle om sine oplevelser, brød han sammen i gråd. Wyclef Jean var en af de første, der deltog i redningsarbejdet på Haiti. Han hjalp med at befri overlevende fra murbrokkerne i Port-Au-Prince.

- Det lignede jordens undergang - der var lig overalt. Det var et syn, der vil blive hos mig altid. Jeg kan ikke beskrive det. Jeg har filmet alt, fordi jeg var sikker på, at ingen ville tro, hvad vi kunne fortælle.

De mange filmoptagelser har Wyclef Jean planer om at sætte sammen til en film, der for alvor vil vise verden, hvor alvorlig katastrofen er og hvor mange, der blev dræbt.