Lyt til artiklen

Den 48-årige Per Erik Burud, topchef i den store norske supermarkedskæde Kiwi, der 18 har butikker i Jylland og Fyn, er efter al sandsynlighed omkommet i en bådulykke.

Det bekræfter ledelsen i Kiwi over for den norske avis VG Nett.

- Per Erik Burud er savnet, og to personer er omkommet. Det er det, vi forholder os til nu, siger informationschef Kine Søyland til VG Nett.

Håbet for at finde Per Erik Burud i live svinder, efter at redningsmandskab forgæves har ledt efter ham siden onsdag nat. 

Læs også: Ny norsk discountkæde til Danmark

Hans kone, Anita Burud, og en veninde af parret omkom i bådulykken onsdag nat. En tredje fik reddet sig i land og overlever uden mén.

Sammen var de ombord på båden, der forulykkede ved Tjøme, som ligger nær byen Sandefjord.

Det er uklart, hvad der skete, men myndighederne arbejder med en teori om, at båden er stødt på et rev og herefter er kæntret i mørket. 

Alarmcentralen fik melding om ulykken klokken 4 natten til onsdag. 

Per Erik Burud var i 2007 Norges 134. rigeste mand med en personlig formue på 1,1 mia. norske kroner.

Han har været med til at opbygge den norske supermarkedskæde Kiwi, som har omkring 500 butikker og en årlig omsætning på 19 mia. norske kroner.

Kiwi-ledelsen har modtaget de chokerende yheder med stor sorg.

- Vi har fået den triste melding om den tragiske bådulykke i nat. Vi forholder os til, at Per Erik Burud fortsat er savnet. Nu prøver vi at få oversigt over, hvordan vi skal organisere os fremover, siger sikkerhedschef i Kiwi, Andreas Wormdal, til VG Nett.