Målet er 100 danske kiwibutikker i 2010 - og det bliver SuperGros-direktør Bjarne Bak, der skal være frontfigur i norsk discountkædes indmarch i Danmark.

Det bliver Bjarne Bak, der som administrerende direktør kommer til at stå i spidsen for den norske discountkæde Kiwi minipris indtog i Danmark, hvor planen er 100 Kiwi-butikker i 2010.

Bjarne Bak kommer fra Danmarks største dagligvaregrossist SuperGros, hvor han siden 2000 har været indkøbschef. Han skal sammen med driftsdirektør Bjarne Sand, der i flere år har været driftschef for 100 Kiwi-butikker i Oslo-området, udgøre Kiwi Danmarks direktion.

Selskabet er dannet ved, at NorgesGruppen har indskudt kapital i det 100 procent Dagrofaejede selskab ALTA Discount A/S, hvis 50 butikker i løbet af året skal konverteres til Kiwi-butikker.

KIWI minipris er i dag Norges hurtigst voksende dagligvarekæde med en markedsandel på 12,7 procent. Kæden omfatter 431 butikker med en samlet omsætning på 15 milliarder norske kroner i de typisk omkring 550 kvadratmeter store butikker.

/ritzau/