BRUXELLES: De 19 finansministre i eurogruppen diskuterer Grækenlands fremtid på sjette time. Selvom forhandlingerne er lukkede, og selv kilder tætte på EU-toppen har svært ved at forudse, hvad der vil ske i de kommende timer, er der sluppet to oplysninger ud af mødelokalet.

Den tyske finansminister Wolfgang Schäuble har angiveligt haft en plan med for, hvordan Grækenland kan træde midlertidigt ud af euroen for at vende tilbage igen fem år senere, når de har fået styr på deres gæld. Det skriver den tyske avis Frankfurter Allgemeine og det franske nyhedsbureau AFP.

Græske diplomater afviser på Twitter, at det er et forslag, som er blevet stillet, men en kilde, som angiveligt sidder i forhandlingslokalet, bekræfter overfor AFP, at planen eksisterer og florerer på papir.

Finansministre stiller flere krav

Et andet læk fra forhandlingslokalet givet et billede af, at den nye græske finansminister Euclid Tsakalotos har svært ved at overbevise sine europæiske kolleger om, at Grækenland vil være i stand til at betale de 400 milliarder kroner i den ønskede hjælpepakke tilbage.

Der er konsensus om blandt de øvrige 18 finansministre, at den venstreorienterede regering i Grækenland skal tage yderligere skridt for at overbevise dem om, at de vil gennemføre reformerne og betale deres gæld tilbage. Det skriver Reuters.

Mødet i eurogruppen er endnu et forsøg på at redde Grækenland fra en stadig mere truende statsbankerot og et euro-exit.

I søndags stemte grækerne nej til EU’s sparekrav i en folkeafstemning, men i løbet af ugen har landets premiereminister Alex Tsipras fået vedtaget en næsten ligeså omfattende reformplan.

Reformplanen bliver brugt af Grækenland til at ansøge om en ny redningspakke på 400 milliarder kroner over de næste tre år.

De seneste meldinger lyder, at mødet slutter kl. 22.00, men kilder siger til The Guardian, at det lige nu ser ud til, at det bliver uden resultat.

Mødet skal i det tilfælde fortsætte søndag.