»Det er en superjulegave, at vi fik skrevet under på den kontrakt,« indrømmer Kim Olsen over for B.T.

Angriberen, der tidligere har vist yderst lovende og målfarlige takter for FC Midtjylland og Sheffield Wednesday, har været klubløs siden afskeden med den engelske klub her i efteråret, men har i Silkeborg været uhyre overbevisende i en periode med prøvetræning.

»Kim Olsen bliver en god makker til Iddi Alkhag i angrebet. Når Viggo Jensen siger, at vi ikke ville forlænge lejeaftalen med Simon Bræmer, fordi han ikke er den type, vi mangler, er Kim Olsen tværtimod lige præcis den type, vi har savnet,« siger bestyrelsesmedlem Morten Bruun.

Silkeborg og Kim Olsen underskrev i går en kontrakt på to et halvt år, og dermed er der hentet en forstærkning til forårets kamp for at undgå nedrykning, mens nordmanden Rune Buer Johansen fra HamKam stadig kan komme til det midtjyske oprykkerhold på en halvårlig lejeaftale, men af private årsager endnu ikke har underskrevet kontrakten.

»Kim Olsen gjorde det lynhurtigt så godt til træning, at han faktisk spillede sig på holdet til kampen mod FC Nordsjælland, inden vi fandt ud af, at han ikke var spilleberettiget,« siger Morten Bruun.