Det britiske tronfølgerpars nylige besøg i New York understreger med al tydelighed, hvor jævne og kedelige parret er. Det mener i hvert fald den britiske klummeskribent Jan Moir.

I et langt indlæg i Daily Mail opremser den både prisvindende og kontroversielle klummeskribent Jan Moir adskillige grunde til, hvorfor hun mener, at prins William og hertuginde Kate har udviklet sig til at være en ”stor, stor skuffelse” for Storbritannien.

»Der er ikke én lejlighed, som de ikke formår at ”leve ned” til, og de fejler næsten altid i at udvise den følelse af pragt og værdighed, som er påkrævet af monarkiet. Helt ærligt, de er en anelse kedelige,« skriver Jan Moir i sit indlæg.

Under besøget i New York først på ugen besøgte det royale par blandt andet flere museer, mindepladsen for 11. september og diverse velgørenhedsorganisationer, ligesom de overværede en basketballkamp og deltog i adskillige middage.

»Men uanset hvor fine begivenheder parret dukker op til, ligner og opfører de sig som nogle, der blot skal til en fin middag i golfklubben,« skriver Jan Mor og kalder parret ”hr. og fru Kedelig”.

»De rejser jorden rundt i mor-lignende kjoler og far-bukser uden at sige noget særligt. De meget lidt-indflydelsesrige Cambridges er så bange for at nærme sig bare en snert af noget kontroversielt, at de har gjort en dyd ud af aldrig at sige noget, der bare nærmer sig ”svagt interessant”,« skriver Jan Moir.

Under deres besøg i New York lod tronfølgerparret sig blandt andet fotografere med en reklame-paraply. Noget dronning Elizabeth aldrig ville have gjort, skriver Jan Moir.
Under deres besøg i New York lod tronfølgerparret sig blandt andet fotografere med en reklame-paraply. Noget dronning Elizabeth aldrig ville have gjort, skriver Jan Moir. Foto: PETER FOLEY
Vis mere

Hun skriver videre, at både William og Kate skam har glimrende kvaliteter, men at der intet ”magisk” er ved dem. Heller ikke da de efter basketballkampen mellem Cleveland Cavaliers og Brooklyn Nets i mandags mødte superstjerneparret Beyoncé og Jay-Z.

»Det var tydeligt at se, hvem der var mest kongelig og vigtig – og det var ikke hertugen og hertuginden.«

Jan Moir afslutter sit indlæg med en frygt for, hvad fremtiden bringer for det britiske kongehus.

»Hvis vores fremtidige konge og dronning skal have håb om at gøre sig gældende i fremtiden, bliver de nødt til at indse, at de ikke bare kan være en af drengene eller pigerne. De bliver simpelthen nødt til at gøre det bedre, end de gør nu.«

Daily Mail skriver i øvrigt allerede indledningen af indlægget, at indholdet udelukkende er udtryk for Jan Moirs egen holdning, ikke avisens officielle.