Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Den britiske BBC-vært Deborah James døde i denne uge efter mange års kamp med tarmkræft.

Hun var vært på podcasten 'You, Me and the Big C' og har lavet et stort kampagnearbejde for indsamling til cancerforskning.

Deborah James var utrættelig i sit arbejde, mens hun kæmpede mod kræften, som hun blev i diagnosticeret med i 2016, og hendes indsats blev også bemærket  i det britiske kongehus.

Således kom prins William i maj forbi Deborah James' hjem for at bruge dagen med hendes familie samt slå hende til Dame, som er den kvindelige udgave af at blive slået til ridder.

Derfor har den triste nyhed om hendes død, som familien delte i tirsdags via Instagram, også ramt prins William og hans kone, hertuginde Kate, hårdt.

I en besked på Twitter kommer de med en personlig kondolence.

»Vi er så kede af at høre den hjerteskærende nyhed om Dame Deborah. Vores tanker går til hendes børn, hendes familie og hendes kære. Deborah var en inspirerende og urokkeligt modig kvinde, hvis arv vil leve videre. W & C,« skriver de.

Under et besøg på hospitalet, hvor Deborah James tidligere havde været indlagt, talte prins William med personalet om, hvor stort et indtryk mødet med podcastværten havde gjort på ham.

»Jeg elsker Deborah, hun er fantastisk. Hendes arv er enorm. Jeg var meget beæret over at kunne tale med hende,« lød det.

I opslaget, hvor familien deler den triste nyhed, er der også en sidste besked fra Deborah James.

»Find et liv, der er værd at nyde; Tag en risiko; elsk dybt; fortryd ikke; og altid, altid hav et rebelsk håb. Og endelig, tjek din afføring – det kan bare redde dit liv,« lyder det.

Deborah James sov ind hjemme hos sine forældre og omgivet af sin familie.

Hun efterlader sig sin mand og deres to børn.

Andre læser også