Hvert år bager Heidi Sagli Lie et honningkagehus, som skal være helt perfekt, men i år fik hun noget af en overraskelse.

Honningkagehuset vejer over 15 kilo, er 70 centimeter højt og har taget norske Heidi Sagli Lie fem uger at bage. Konditor-entusiasten har over 12.000 følgere på sin Instagram, og det smukke honningkagehus vakte stor begejstring hos følgerne, da hun for en uge siden postede billedet på Instagram, skriver Adresseavisen.

Men da hendes telefon ringede, og det var kongehuset i den anden ende af røret, troede hun det var løgn. Den norske kronprinsesse Mette-Marit havde set Heidi Sagli Lies honningkagehus på Instagram og ville gerne have et lignende. Derfor ringede en kvinde fra slottet i Skaugum til Heidi Sagli Lie for at få opskriften.

»Først troede jeg bare, det var en joke, og at det var min bror, der havde fået nogen til at ringe til mig. Han plejer at finde på sådan noget,« fortæller Heidi Sagli Lie på 47.

Men det gik op for hende, at det ikke var en spøg, og hun skyndte sig at give opskriften videre.

Den norske kongefamilie til et julebillede i haven, 2016.
Den norske kongefamilie til et julebillede i haven, 2016. Foto: NTB SCANPIX
Vis mere

Ole Edvard Wold-Reitan er kommunikationschef ved slottet, han bekræfter, at kronprinsessen så honningkagehuset på Instagram og gerne ville lave et tilsvarende.

Heidi Sagli Lie har været med i det norske tv-program 'Kakekrigen', på dansk Kagekrigen.