Regeringen fører den politik, der er den bedste for Danmark, og statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) er den rigtige leder for både Danmark og Socialdemokraterne.

Det fastslår beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S), efter hun i et omdiskuteret interview med Dagbladet Børsen har påpeget, at Socialdemokraterne skal være bedre til at lytte til danskerne og se indad.

»Regeringens politik, mener jeg, er den rigtige for Danmark, og det har jeg ment hele vejen igennem,« siger Mette Frederiksen til TV2 News og uddyber:

»Men man må altså gerne lytte, samtidig med, at man siger det, og selvfølgelig også blive klogere på, hvor det er, nogle af de frafaldne socialdemokrater mener, vi kan gøre tingene på en anden måde,« siger hun.

BT fangede også Mette Frederiksen på Christiansborg for kort tid siden. Her understregede hun sin pointe:

 

Er du på mobilen - så se Mette Frederiksens svar her.

I interviewet med Børsen siger beskæftigelsesministeren, at hendes parti er nødt til at tage danskernes bekymringer alvorligt:

»Når man ligger, hvor Socialdemokratiet gør lige nu, så kan man jo grundlæggende gå to veje. Enten kan man tænke: Det er os, der har ret, og danskerne, der tager fejl. Eller også kan man gøre sig selv den umage at tænke: Det kunne være, det var danskerne, der har ret, og at vi derfor er forpligtet til at overveje situationen og selvfølgelig også se, om der var noget, vi kunne gøre bedre og klogere. Jeg har en meget, meget udstrakt tillid til danskerne - også i deres vurdering af Socialdemokratiet,« siger hun.

Mette Frederiksens melding bliver af flere politiske kommentatorer udlagt som om, at hun er ved at køre sig i stilling som kommende formand for Socialdemokraterne.

Men direkte adspurgt, om hun er ved at positionere sig til tiden efter Thorning, afviser hun blankt.

»Nej, det er jeg ikke. Og jeg vil gerne sige det så klart og tydeligt, som jeg overhovedet kan, at jeg bakker helhjertet op om Helle Thorning-Schmidts lederskab,« siger hun og uddyber:

»Det gør jeg, både når det handler om formandskabet for Socialdemokratiet - Helle er Socialdemokratiets formand, hun er valgt af kongressen, det bliver hun ved med at være. Det støtter jeg. Men jeg støtter også op om det lederskab, som jeg synes, Helle udviser både som regeringsleder og dermed som statsminister for hele Danmark,« siger hun.

I interview med TV2 News påpeger Mette Frederiksen, at regeringen stødt og roligt er i gang med at trække Danmark fri fra krisen.

»Men det ændrer ikke på, at meningsmålingerne også taler deres sprog, og derfor skal vi som regering kunne tage dialogen med danskerne om, hvordan de ser på det hele. Det er sådan set bare det, jeg siger,« forklarer ministeren.