En embedsmand i EU oplyser, at forhandlingerne om EU-budgettet er brudt sammen, og at et budget ikke bliver forhandlet på plads i denne omgang.

Flere medier erfarer nu, at sammenbruddet i forhandlingerne om EU-budgettet er en realitet. Stats- og regeringschefer fra de 27 medlemslande i EU begyndte de reelle forhandlinger om et syvårigt EU-budget over middag fredag, men der kommer ikke til at ligge en budgetaftale klar i denne omgang, skriver blandt andre BBC.

- Det er slut, siger en embedsmand i EU til Reuters, der har fået bekræftet sammenbruddet fra yderligere tre embedsmænd.

Ifølge BBC holder regeringscheferne en kort pause, inden de mødes igen for at aftale, hvad der skal gøres fremadrettet, og hvornår de skal mødes igen. Reuters oplyser, at forhandlingerne muligvis først genoptages i januar eller februar.

Hovedknaster i forhandlingerne er Storbritanniens krav om nedskæringer i budgetforslagets samlede beløb. Også flere landes rabatkrav er en udfordring. Rabatterne er dog endnu ikke genstand for forhandling.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) må dermed rejse hjem fra Bruxelles uden den EU-rabat på en milliard kroner årligt, som var hendes hovedprioritet på topmødet.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.