Ebbe Krogaard er vicepolitidirektør og chef for lokalpolitiet ved Fyns Politi. Han er dermed ordensmagtens øverste ansvarlige for politiets indsats i Vollsmose, der i øjeblikket oplever en indbruds-hetz rettet mod etniske danskere.

Kunne du selv tænke dig at bo i Vollsmose?

- Det vil jeg ikke have noget imod, hvis jeg var boligsøgende.

Synes du Vollsmose er et sikkert sted at bo?

- Ja, det er et sikkert sted at bo, når man tænker over hvor mange mennesker der bor derude, og hvor mange der ikke er udsat for nogen form for kriminalitet.

Kan I garantere for Vollsmose-beboernes sikkerhed?

- Ikke mere end man kan i andre områder af politikredsen. Her kan vi heller ikke garantere for folks sikkerhed, det kan aldrig nogensinde lade sig gøre.

Hvorfor kan nogen få lov at kaste brosten mod en familie igen og igen uden at i får det stoppet?

- Der er ikke nogen der får lov til det. Men vi skal jo kunne bevise hvem det er, og det er ikke sikkert, at vi kan det. En brosten efterlader sig ganske få spor.

Er det rigtigt, at selv politiet er bange for at være derude?

- Nej, det er vi ikke. Når jeg har ledige stillinger til Vollsmose nærstation har jeg ingen problemer med at få folk derud, så nej, de er ikke bange for at være derude.

Hvad får dig til at tro, at folk tør anmelde noget som helst, når de efterfølgende bliver skudt efter?

- Nu er det jo ikke alle der bliver skudt efter. I hiver enkeltstående episoder frem, men der er jo også mange gange, hvor vi snakker med folk uden, at der sker noget. Så man kan sagtens rette henvendelse til os uden, at der sker noget ved det.

Har i mistet kontrollen med området?

- Nej, det har vi ikke. Vi er til stede med det mandskab vi har været de seneste otte år. Der sker noget hele tiden, og der vil være uro indimellem, som vi så sætter fokus på.

Hvilke tiltag kan få stoppe den her indbruds-bølge?

Ved at vi ved efterforskning finder ud af, hvem det er der har gjort det. Efterhånden som vi så får dem sigtet og dømt, så vil der blive skabt ro igen.

Kunne det ikke tyde på, at I burde gøre mere?

Altså, nu får offentligheden jo ikke alt af vide. Vi har f.eks. tæt samarbejde mellem vores indbrudsgruppe og nærstation, men hvilke metoder vi bruger, det holder vi for os selv.