Den nyopførte skole blev tydeligt beskadiget under branden.
Den nyopførte skole blev tydeligt beskadiget under branden. Foto: Niels Ahlmann Olesen

Skolen, der natten til tirsdag brændte i Københavns sydhavn, skulle have stået færdig til april. Byggeleder er frustreret over branden.

430 millioner kroner. Så mange penge var der blevet afsat til det nye skoleprojekt 'Sydhavnsskolen' i Københavns Sydhavn. Mandag aften og natten til tirsdag kunne Københavns Kommune og de byggeansvarlige så se en del af det ufærdige projekt gå op i røg, da en brand brød ud på skolen.

- Det er frustrerende at være tæt på, for der var store forventninger både fra Københavns Kommune og Københavns Ejendomme, at nu skulle de have en ny fin skole, og det har jo lidt længere udsigter nu desværre. Det var et rigtig, rigtig flot projekt, de havde fået stablet på benene, så det er frustrerende at se, at det bliver behandlet på denne måde, siger Nick Wittchen, der er byggeleder på projektet.

Brand Sydhavn Skole

Han fortæller, at skolen skulle have stået færdig til april. Men den plan bliver sandsynligvis forsinket. For ifølge både brandvæsen og byggeleder, så er der sket en del skader på skolen.

- Som det ser ud lige nu, så er der nogle tagterrasser, en del facader og nogle vinduer, der er smadret, men vi må ikke komme ind i bygningen, så vi har ikke det fulde overblik endnu, siger byggelederen, da BT og Berlingskes fotograf møder ham ved den brændte skole tirsdag morgen.

Brand Sydhavn Skole

Byggelederen er desuden bekymret for, om skolens alu-vinduer kan have taget skader, da brandvæsenet angiveligt måtte bruge saltvand for at slukke branden.

Politiet ved endnu ikke, hvad årsagen til branden skyldes, men ifølge brandvæsenet blev der fundet fire arnesteder på brandstedet. Det tyder på, at branden kan have været påsat.

Politiets teknikere vil tirsdag formiddag tage ud for at undersøge brandstedet.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.