Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

En 44-årig mand er skyldig i dobbeltdrab på halvøen Helnæs på Sydvestfyn i december 2018. Det har Retten i Odense tirsdag afgjort.

Anklagemyndigheden ved Fyns Politi oplyser på Twitter, at manden erkendte sig skyldig i drabene. Han er dømt til en behandlingsdom. Dermed anbringes han på en psykiatrisk afdeling uden længste tid.

Han har modtaget dommen, bekræfter retten.

Det var en helt banal handel om levering af et læs brænde, der udviklede sig katastrofalt i december 2018, da en i dag 44-årig mand, som er far til seks børn, gjorde sig selv til dobbeltmorder på en ejendom på Helnæs ved Assens.

Mandens 74-årige udlejer, Hannelore Elisabeth Bess, og den 37-årige familiefar, tømrermester og brændesælger Benjamin Bonde Nielsen blev begge bestialsk dræbt med adskillige knivstik, da den psykisk ustabile mand gik amok.

Årsagen var, at han mente, det leverede brænde var alt for vådt til, at man kunne fyre med det, forklarede han selv i grundlovsforhøret.

Onsdag skal sagen mod den dobbelt drabstiltalte 44-årige mand behandles ved Retten i Odense.

Samme sted, som han dagen efter de brutale dødelige knivoverfald blev fremstillet foran en dommer.

»Benjamin kom med et læs brænde som aftalt. Men det var helt vådt og fyldt med saft. Det ville risikere at sætte ild i hele ejendommen, hvis vi fyrede med det,« forklarede han i grundlovsforhøret som begrundelse for, hvorfor han i en blodrus midt på eftermiddagen anden søndag i advent stak kniven i den 37-årige mand ikke færre end 24 gange.

Og umiddelbart efter også dræbte sin egen udlejer, 74-årige Hannelore Elisabeth Bess, som han ellers var så glad for at bo hos, og som han normalt hjalp med forefaldende arbejde, når der var behov for det.

Den tiltalte har i de 18 måneder, der er gået siden grundlovsforhøret, siddet varetægtsfængslet i surrogat på Retspsykiatrisk Afdeling i Middelfart.

Ritzau

Andre læser også