Ligene af 87 elefanter er de seneste uger blevet fundet nær et naturreservat i Botswana, hvor de blev dræbt af krybskytter og fik savet stødtænderne af.

Massakren har vakt furore i hele verden, men for erhversmanden Karsten Ree, der ejer Camp Karen Blixen i Kenya, er det ikke nogen overraskende nyhed.

»Jeg kan ikke lade mig hidse op af den slags, for jeg ved, at der bliver dræbt rigtig mange elefanter hvert år i Afrika. Selvfølgelig er det kedeligt og alvorligt. Men at nogen gemmer sig på et reservat og dræber 87 elefanter, er ikke overraskende, desværre,« siger Karsten Ree til B.T.

Han har selv måttet bekæmpe krybskytter i Camp Karen Blixen i Kenya, der spreder sig over 30.000 hektar.

Der er omkring 130.000 elefanter tilbage i Botswana, skriver BBC. Vis mere

Her mistede han det første år op mod 100 elefanter til krybskytter, fortæller han. Men en indsats med droner og helikoptere har bragt tallet ned til omkring 20. På trods af problemerne kan han forstå krybskytterne.

»Det er svært for dem. De har ingenting, men kan få 1.000 dollars for sådan et par stødtænder, som bliver solgt til Kina,« siger Karsten Ree.

Han kalder det en uheldig omstændighed, at så mange mangler noget at leve af.

»De her mennesker er så fattige. De er fattige i en grad, man ikke fatter. Så det er ikke overraskende, selvom det er meget kedeligt.«