Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Under Morten Olsen var Nicklas Bendtner stort set sikker på at spille på det danske landshold. Også selv om han ikke fik spilletid i sine klubber.

Ikke at Morten Olsen ikke var kritisk over for Bendtners manglende spilletid, det var han, men han vendte alligevel altid tilbage til angriberen, der da også leverede varen i form af mål mange gange.

Mod slutningen af den skuffende EM-kvalifikation i efteråret faldt Bendtner, der ikke får meget spilletid i sin tyske klub Wolfsburg, dog gevaldigt i niveau i nationaldragten også. Og nu varsler den nye landstræner Åge Hareide, at snoren ikke er uendeligt lang, hvis man vil starte inde på hans landshold.

I et interview med BT anerkender Hariede Bendtners kvaliteter som målscorer, men slår også fast, at han har brug for spillere i form.

I interviewet bliver han spurgt sådan her:

Vi har med skiftende intensitet de seneste mange år haft diskussionen om, hvor meget spilletid en spiller skal have i sin klub for at spille på landsholdet. Og her er Nicklas Bendtner det evige og konkrete eksempel. Hvor lang er den snor hos dig?

»Jeg synes, det kommer an på, hvor længe man har været ude. Jeg tror ikke, man gør sig selv eller holdet noget godt, hvis man ikke har spillet længe. Man må spille regelmæssigt for at være i sin bedste form. På det niveau, vi skal spille, skal man have kampe i benene,« siger nordmanden og lægger op til, at rollen måske kan blive en anden for Bendtner, hvis spilletids-situationen ikke ændrer sig.

»Men vi kigger også på, hvad folk er dygtige til. Bendtner er jo dygtig til at lave mål, okay så skal han måske ikke spille 90 minutter, måske skal han spille 20 minutter som joker. Det må vi tænke igennem. Statistisk set udgør Bendtner jo en trussel, og jeg tror ikke, at man skal ikke være så sort-hvid dér, ligesom jeg også skeler til, at der kan være forskel på, hvad man har brug for spillemæssigt for at gøre ondt på forskellige modstandere.«

Nicklas Bendtner er i øjeblikket i gang med forberedelserne til forårssæsonen med Wolfsburg, og under en træningslejr i Portugal for nylig blev han sat til at selvtræne, fordi han ikke var i den form, som klubbens sportslige ledelse forventede.

Der har i løbet af januar i tysk presse været historier fremme om, at Bendtner skulle have sagt farvel til holdkammeraterne i Wolfsburg, det afviste danskeren selv over for BT:

»Jeg har ikke sagt farvel til nogen. Jeg spiller for Wolfsburg og er indstillet på at arbejde videre der,« sagde han, men lagde ikke skjul på, at hans situation ikke er god.

»Min situation er uden tvivl uholdbar, og jeg er på ingen måde forløst. Men så længe, jeg har kontrakt med Wolfsburg (det har Bendtner halvandet år endnu, red.), så respekterer jeg den,« siger Nicklas Bendtner.

Andre læser også