Talskvinden for Black Lives Matter Denmark, Bwalya Sørensen, har været en særdeles omtalt kvinde de seneste par uger efter, at drabet på 46-årige George Floyd har startet en verdensomspændende kamp mod systematisk racisme.

Og man må sige, at Bwalya Sørensen har sat sig selv forrest i den kamp.

Forkvindens særprægede udtalelser, hvor hun blandt andet kalder Amnesty International for racister, er selvfølgelig heller ikke gået det skarpe panels næser forbi i dagens afsnit af sladdermagasinet 'Det, vi taler om'.

Her taler de blandt andet om det meget omtalte interview med 53-årige Bwalya Sørensen på Radio4, hvor hun bliver konfronteret med den ulovlige indsamling, som hun har lavet for Black Lives Matter og ender med at smække røret på.

»Herfra bliver jeg helt træt i smasken,« konstaterer programmets vært, Ditte Okman.

»Filmen knækker også for mig. Jeg er ked at at sige det, men det bliver næsten komisk at høre på,« siger Niels Pinborg, inden han fortsætter:

»Ligesom en amerikansk betjent, som hverken skal skyde eller kvæle sine anholdte, så skal hun selvfølgelig have tilladelse til en indsamling. Alt det der forklarmigrøv, det gider jeg simpelthen ikke høre på«.

Panelet runder også den store demonstration i de københavnske gader 9. juni, hvor de hvide folk, som gik med i optoget, blev bedt om at gå ned bagerst i menneskeflokken, så de sorte demonstranter kunne stå forrest, og det har der været delte meninger om.

Ditte Okman er til gengæld slet ikke i tvivl om, hvad hun synes.

»Det der med, at man skal gå ned bagi, fordi det var synd for nogle sorte for 50 år siden, prøv og hør, arvesynd - det skal vi lade kristendommen om at gøre. Jeg gider fucking ikke have noget med det at gøre, og jeg gider ikke skulle høre på, fordi der var slaver et eller andet sted. Her står der faktisk nogle hvide mennesker, som vil det godt,« siger hun i sit høje karakteristiske toneleje, inden hun fortsætter:

»Så snart hun beder dem gå ned, så står der nogle 24-årige og siger 'okay', men for os, der ser det med klare øjne, vi sidder bare og tænker, 'hvad fuck er det for noget sygt lort?'

Selvom der ofte er delte meninger i det kulørte panel, så finder dagens deltagere Niels Pinborg, Jonas Kuld Rathje og Anna Thygesen hurtig enighed i, at Bwalya Sørensens opførsel desværre ender med at stå i vejen for det gode budskab.