Snestorm rammer Danmark søndag.
Snestorm rammer Danmark søndag. Foto: Claus Fisker

25 centimeter sne og isnende kulde

Skal du til julefrokost i Jylland i aften, så husk det varme tøj, når du skal hjem eller endnu bedre bliv og sov.

Natten til søndag rammer årets første snestorm nemlig landet. Stormen ventes at gå i land langs den jyske vestkyst kort efter midnat natten til søndag.

Snestormen opstår, fordi et lavtryk af lun og fugtig luft fra Island støder frontalt sammen med vinterkulden fra Nord- og Østeuropa lige over Danmark. Resultatet er et kraftigt snevejr kombineret med vind op til kulingstyrke fra sydøst. DMI forventer mellem 10 og 20 centimeter sne i det kommende døgns tid, mens Tv" Vejret forventer helt op til 25 centimeter.

Tv2 Vejret prognoser viser, hvordan sneen rammer landet. Natten igennem ventes det at sne i Jylland.

1

- Først i de tidlige morgentimer bevæger sneen sig ind over Fyn og hen over Sjælland i løbet af formiddagen, siger Jens Ringgaard Christiansen til bt.dk. Snevejret ventes at forstærkes i løbet af dagen.

Med nyfalden sne følger risikoen for fygning, og ligesom sneen forventes også fygningen at bevæge sig i et bredt bælte hen over landet i løbet af natten og formiddagen.

- Risikoen for fygning er størst i det jyske i løbet af natten, mens øerne ser ud til at være værst ramt fra søndag formiddag til omkring kl seks om aftenen, lyder det fra Tv2 Vejret.

1

Stormen ventes at slippe sit tag i vestkysten og går over i slud og regn løbet af søndag formiddag.

- I det nordligste Jylland vil det stadig sne, men i Sønderjylland og på Lolland Falster falder nedbøren i løbet af søndagen som slud og regn, lyder de frysende forudsigelser.

Sneen ventes at giver store problemer hele søndagen, men kun i Nordjylland og Nordsjælland forventes den at blive liggende. Trods slud og regn i visse dele af landet i løbet af søndagen lyder vurderingen fra DMI, at frosten får fat igen.

- Allerede søndag aften går vinden i nordøst, og så breder kulden sig til hele landet igen, siger Olaf Matthiassen fra DMI, der spår, at dagene efter weekenden bliver meget kolde.

- Næste uge bliver præget af frost hele døgnet rundt og af hård nattefrost visse steder. Der kan også forekomme snebyger i den østlige del af landet. Så vintervejret fortsætter, siger han.

Samme konklusion lyder fra Tv2 Vejrets Jens Ringgaard Christiansen:

- Mandag er det vinter. Vi forudser problemer både vejrmæssigt og trafikmæssigt mandag og tirsdag, hvor der vil falde mere sne. Men i første omgang er vi heldige at snestormen rammer en søndag.

Tv2 Vejret har lavet et kort over hvornår, og hvor snestormen vil ramme. 

1

- Kortene er en lille smule konservative, der kan komme noget mere sne end de viser, lyder det fra Jens Ringgaard Christiansen.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.