- Der er ikke noget land, jeg hellere vil udgives i, siger Casper Christensen om 'Klovn's snarlige USA-premiere

I Danmark har filmversionen af tv-serien 'Klovn' slået samtlige salgsrekorder.

Og nu kommer turen til USA.


LÆS OGSÅ
:


Filmen er nemlig blevet købt til distribution af det amerikanske selskab Drafthouse Films.

Og ifølge direktør og grundlægger Tim League er 'Klovn The Movie' det perfekte valg for hans grænsesøgende firma.

- Filmen er et perfekt eksempel på den dristighed og mangfoldighed, vi planlægger at udgive i Drafthouse Films, siger Tim League.

Og på den anden side af Atlanten er Casper Christensen slet ikke til at styre.

- Jeg ved ikke præcis, hvor og hvornår filmen får amerikansk premiere. Men jeg ved, at der ikke er noget land i verden, jeg hellere vil udgives i, siger Casper til bt.dk


LÆS OGSÅ:

- Mine største idoler inden for komedie er amerikanske Steve Martin, Eddie Murphy, Will Farrell og Ben Stiller. De er alle store inspirationskilder. Og hvis jeg skulle vælge imellem den britiske og den amerikanske form for komik, vil jeg til enhver tid vælge den amerikanske. Her er bare lidt højere til loftet, siger Casper Christensen.

Selv i Danmark vakte filmen er del harme og foragelse, da den havde premiere sidste år i december.

Men Casper Christensen er ikke spor nervøs for amerikanernes reaktion.

- Selvfølgelig er filmen kontroversiel. Og amerikanerne vil selvfølgelig blive forargede, når de ser latex-dilleren. Men nu er det jo heller ikke sådan en amerikansk blockbuster-film, der vil have premiere i 2000 biografer. Vi starter i det små. Og for dem, der har tålmodighed til udenlandske film, skal den nok hitte, siger Casper Christensen, der sammen med partner Frank Hvam stadig pønser på en 'Klovn 2'.

- Lige nu optræder vi jo med vores stand-up show. Og det er ikke noget, vi har taget endelig stilling til, siger Casper til bt.dk