Mellem farvestrålende paraplyer og bunkevis af liggeunderlag fandt en hundelufter for to dage siden liget af en 53-årig eneboer i en sovepose.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Hans ejendele ser ved første øjekast ud til at være lemfældigt spredt under birketræernes kroner. Men ved nærmere eftersyn hersker en næsten rørende form for orden. Gamle kvitteringer på blandt andet engelsk bøf med bløde løg til 138 kroner og en ny sovepose til 2500 kroner ligger pænt stablet og gemt, små muslingeskaller er placeret rundt om træerne som pynt, og gamle fakler vidner om et behov for at skabe hygge.

BT


Nordsjællands Politi har identificeret manden, der hedder Peter. Vicepolitikommissær Finn Duris vil dog vente med at fortælle mere om eneboeren, indtil ligsynet har fundet sted.

- Hans tvillingesøster har genkendt ham på et billede, men hun føler sig alligevel ikke helt sikker på, at det er ham, fordi hun ikke har set ham i 20 år. Vi er dog sikre på, hvem han er.

Lod ham leve i fred

Peter skabte sig et hjem i Præsteskov ved Værløse, hvor han formentlig levede de sidste 20 år af sit liv.

Han boede på en forhøjning mellem tætte birketræer et kort stykke fra en snæver og mudret sti, hvor løbere ofte passerer forbi. Mange af skovens gæster har måske aldrig bemærket den alternative eksistens, selv om man kan ane toppen af de farverige paraplyer fra stien, hvis man står det rigtige sted. Men skovens folk og Peters nærmeste nabo vidste, at han boede derude alene. Og præcis som han ønskede, lod de ham leve i fred.

BT


Skovfoged Jens Juelstorp fortæller til B.T., at han lagde mærke til Peter første gang for omkring 20 år siden. Og med accept fra skovmedarbejderne har eneboeren levet i naturen lige siden. Peters nærmeste naboer, 38-årige Rikke Meltz og hendes familie, overtog huset på Skovhavevej få hundrede meter fra Peters paraplyhule for 16 år siden. Og dengang boede han også i skoven.

- Første gang vi gik tur i nærheden, råbte han noget efter os. Vi var nysgerrige og gik lidt for tæt på, men vi opdagede hurtigt, at vi var på et område, hvor vi ikke måtte være, fordi det var hans. Så vi gik igen, og siden dengang vidste vi, at han gerne ville være for sig selv, siger Rikke Meltz, der aldrig har følt sig utryg over at leve side om side med den nu afdøde eneboer.

Hun fortæller, at han havde mørkt hår og fuldskæg og var almindelig af størrelse. Når han skulle ud at handle, gik han forbi Rikke Meltz’ hus med sin cykel, men han kiggede aldrig ind - altid bare ned i jorden.

Igennem årene har familien altså ikke haft meget kontakt til Peter. Men de har alligevel ikke kunne undgå at bemærke ham.

- Der holdt engang en taxa foran stien ned til skoven. Vi troede bilen sad fast i sneen, indtil vi så, at han (Peter, red.) steg ud og gik ind i skoven. Det grinte vi lidt af – selvom man bor i en skov, så kan man åbenbart godt ankomme i taxa, fortæller Rikke Meltz med et smil.

Dødsårsag ikke fundet

Politiet ved endnu ikke, hvad den 53-årige eneboer er død af, men det tyder ikke på, at noget voldsomt har fundet sted, oplyser vicepolitikommissær Finn Duris. Peter blev sidst set i live 10. januar i år.

- Vi ved, at han hver eneste måned var i banken for at hente sin førtidspension, og den har han ikke hentet i begyndelsen af februar. Så han død et sted mellem 10. januar og begyndelsen af februar.

BT