Debatindlæg skrevet af Flemming Møller Mortensen (S), sundhedsordfører

Liberal Alliances sundhedsordfører, May-Britt Kattrup, kaster sig her i avisen ud i et frådende angreb på Kræftens Bekæmpelse, Sundhedsstyrelsen og andre ”sundhedsfanatikere”, der modarbejder den triste tendens i Danmark til, at flere og flere af vores børn og unge under 18 år begynder at ryge.

Man må spørge sig selv, om Liberal Alliances sundhedsordfører ikke burde skifte titel til tobaksordfører? For det er snarere tobaksindustriens end sundhedsindustriens ærinde, hun løber med i sine angreb.

Men hvis Liberal Alliance ikke stoler på Sundhedsstyrelsen, hvad så med vores liberale sundhedsminister, Ellen Trane Nørby (V)? Stoler man på hende? Den liberale sundhedsminister sendte for nylig tal til Folketinget, der viste, at 44.000 af de børn og unge, der er født efter år 2000, kommer til at dø af rygning, hvis vi ikke gør noget politisk.

Hvad er dit svar på det, May-Britt Kattrup? Er du uenig i, at vi som samfund har et ansvar for, at vores børn og unge aldrig tænder deres første cigaret og pådrager sig en dødelig afhængighed?