____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Her er dokumentet, der afslører, hvordan statsminister Helle Thorning-Schmidt klapper stiletterne sammen og siger 'Javel, hr. kommissær', når der kommer en henvendelse fra Bruxelles.

Det sker i et brev fra Skatteministeriet og Social- og integrationsministeriet til EU-Kommissionen 17. juni 2013.

'Den danske regering er enig i Kommissionens juridiske vurdering,' hedder det i brevet.



Det var den eneste respons fra den danske regering på en henvendelse fra en embedsmand langt nede i EU-systemet i midten af april, hvor den danske regering blev bedt om at droppe reglen om, at udlændinge skal have arbejdet to år i Danmark før de har ret til at få udbetalt en børnecheck

Man ringede ikke. Man bad ikke den danske EU-repræsentation i Bruxelles gøre noget. Man sendte ikke en eneste mail, viser dokumenterne, bt.dk er i besiddelse af.

I brevet 17. juni sidste år overgav regeringen sig straks, og så var den potte ude.

Lovreglen om, at EU-borgere skal have arbejdet i Danmark i to år for at optjene ret til børnecheck, blev ophævet.

DOKUMENTATION: HER ER REGERINGENS SVAR TIL EU

(Se regeringens svar på mobilen HER)

Venstres politiske ordfører Ellen Trane Nørby mener, at regeringen har været alt for passiv.

- Med mindre man skjuler noget i den aktindsigt, der er givet, så har der ikke været nogen dialog mellem EU-kommissionen og den danske regering. Og det er hele problemet. Regeringen har intet gjort for at varetage danske interesser. Man har bare lagt sig fladt ned, siger hun.

Brian Mikkelsen (K) er helt enig.

- Det er en meget mærkelig strategi. Normalt foregår der jo en forhandling med EU Kommissionen, og det har jeg også selv haft som minister. Nogle gange får man ret, og nogle gange gør man ikke. Og hvis man er uenig, kan man også gå til EU-domstolen med det, og det har jeg også gjort. Men her prøver man ikke engang, men lægger sig fladt ned for Kommissionen, siger den konservative gruppeformand Brian Mikkelsen.

Men det afviser den radikale skatteminister Morten Østergaard.

- Det er lidt for nemt at sige, at vi bare skal tage til Bruxelles. Vi ville jo heller aldrig acceptere, at et andet land nægtede danskere dækning af udgifter til pasning af deres børn med henvisning til at man er i dialog med kommissionen, siger  han.

- Vi har fulgt den normale procedure for den slags skrivelser. Der er intet odiøst i det. I sidste uge meddelte vi kommissionen i en anden sag, at de bare kunne komme an. Vi ses i retten, sagde vi. Derfor er det ikke sådan, at vi bare lægger os fladt ned. Når vores juridiske vurdering stemmer overens med deres, mødes vi naturligvis ikke i retten. Det ville være en mærkelig måde at reagere på, siger Morten Østergaard.

HVAD MENER DU? DELTAG I DEBATTEN PÅ FACEBOOK

(Deltag i debatten på Facebook på mobilen HER)

Statsminister Helle Thorning-Schmidt sagde tirsdag:

- Hvis vi havde nogen som helst forventning om, at vi kunne vinde en sag ved EU-Domstolen, så havde vi taget den til EU-Domstolen. Der er ikke så meget at diskutere. Selvfølgelig havde vi det. Men vores egne EU-jurister siger meget tydeligt, at på baggrund af de to yderligere domme, der er kommet siden sagen mod Danmark, da er det ikke realistisk at vi kan vinde. Derfor retter vi selvfølgelig ind. Danmark er ikke et land, der sidder og venter på at vi skal få en dom. Det er heller ikke sådan , at man først holder op med at køre over for rødt, når man får en bøde for det, sagde Helle Thorning-Schmidt.

Både Liberal Alliance og de Konservative har på et møde med skatteministeren foreslået, at børnechecken omlægges til et fradrag, fordi det vil betyde, at man først får gavn af det, når man konkret har arbejdet i en periode. Morten Østergaard sagde på mødet med de borgerlige og Enhedslisten onsdag, at han ville tænke over sagen.

DOKUMENTATION: HER ER EU-DOKUMENTET

(Se EU-dokumentet på mobilen HER)