KØB PLUS!

Wilbek holder kortene tæt til kroppen

Landstræner Ulrik Wilbek vil vente til mandag, før han afslører de to spillere, som ikke kommer med til VM.

18 spillere - 16 VM-billetter. Det er dilemmaet for Ulrik Wilbek inden weekends Totalkredit Cup, hvor spillerne får sidste mulighed for at spille sig til en plads på det danske VM-hold.

Landstræneren vil ikke afsløre noget om, hvem eller hvor mange spillere, der er i farezonen for at blive sorteret fra, når Wilbek på mandag udtager sin endelige VM-trup. Han nøjes med at indrømme, at det ’nok ikke er meget galt’, da han bliver spurgt, om det er to bagspillere, som ikke kommer med til VM i Spanien.

- Det kan da godt være, det ender sådan. Men der er også den risiko, at en bliver skadet i weekenden, og så er der lige pludselig en ny situation, for hvem tager man så ind. Derfor vil jeg ikke ud med navne før mandag, siger landstræneren, der glæder sig over, at han kan vælge mellem en flok spillere, der trods lidt småskavanker alle er fit for fight.

Det ser dog reelt ud til, at der blot er et par tvivlsomme pladser at kæmpe om i weekendens træningskampe, hvor Tunesien, Montenegro og Slovenien agerer sparringspartnere, inden VM fløjtes i gang om en uge.

Mads Mensah Larsen, Morten Olsen, Kasper Irming og Bo Spellerberg kæmper om de sidste pladser i VM-truppen, og hvis rutinerede Spellerberg ikke er plaget af den skulderskade, der holdt ham ude i efteråret, så tyder alt på, at Kolding-spilleren booker en VM-billet. Kasper Irming ligner inden weekends kampe bedste bud på den sidste plads.

Spillerne jagter naturligvis deres chance indtil det allersidste - således også playmaker Morten Olsen, der trods en fantastisk sæson i Bundesligaen, hvor han ligger nummer tre på topscorerlisten, kan ende med at trække nitten.

- Jeg synes, det går fint. Men jeg er ret sikker på, at jeg er en af dem, der er på vippen og ligger på grænsen til at skulle med. Det er jeg ret overbevist om. Det er jo også meget naturligt, når det er første gang, man eventuelt skal med, siger Olsen, som understreger, at han ikke lader sig gå på af det tætte kapløb om de sidste pladser blandt Wilbeks udvalgte.

- Jeg kan ikke gøre så meget andet end at træne godt og give den gas i weekendens kampe, siger Morten Olsen, der er en af flere spillere, som allerede har fået at vide af Ulrik Wilbek, at de vil få spilletid i to af weekends tre kampe til at bevise deres værd.

Også Bo Spellerberg erkender, at han ikke sidder på det mest sikre sæde på det fly, der på torsdag flyver landsholdet til Sevilla, hvor Danmark spiller de indledende kampe. Den erfarne playmaker tager dog hele situationen afslappet og afviser, at han er til eksamen i weekendens kampe.

- Jeg har været med længe under Ulrik, så han ved, hvad jeg står for. Så meget fylder det ikke for mig. Jeg har været med før, og jeg bidrager også gerne igen. Men det vælter mig ikke, hvis jeg ikke skal med til VM, siger Bo Spellerberg og tilføjer:

- Jeg har prøvet to gange før ikke at være med fra start, og så har han (Ulrik Wilbek, red.) ringet alligevel. Derfor tager jeg det meget roligt og er glad for, at det går godt med min skulder, og så forsøger jeg ellers bare at bidrage, siger Bo Spellerberg, der altså er lige så cool omkring sin udtagelse, som han normalt er det, når han dirigerer angrebsspillet. 

Læs også: