Jesper Nøddesbo og Barcelona vandt Champions League for første gang siden 2011.

Det kunne være blevet en historisk Champions League-finale, da ungarske Veszprem søndag aften bød Jesper Nøddesbo og FC Barcelona op til årets sidste dans om den mest eftertragtede klubtitel i håndboldens verden.

Det er nemlig aldrig lykkedes et ungarsk mandskab at vinde Champions League-trofæet. Og sådan er det stadig, efter det spanske storhold sikrede en velfortjent sejr på 28-23 i en finale, hvor holdet havde et solidt overtag gennem hele kampen.

Alene det faktum, at der med ungarernes deltagelse i guldkampen var en klub i finalen, der ikke var enten spansk eller tysk, var dog en behagelig fornyelse, efter samtlige finaler siden 2004 har været et anliggende mellem hold fra de to lande.

Med den tidligere Barcelona-back Laszlo Nagy som hærfører sloges det ungarske kollektiv bravt for at bryde den spansk-tyske dominans i mændenes håndboldunivers, men i sidste ende var de spanske Barcelona-stjerner med Nikola Karabatic i storform bare for stor en mundfuld for ungarerne.

Dermed er Barcelona tilbage på tronen som Europas bedste klubhold, efter at spanierne i tre sæsoner har set de tyske mandskaber, Flensburg-Handewitt, HSV Hamburg og THW Kiel, snuppe trofæet i Champions League.

Afgørelsen faldt i de sidste fem minutter af første halvleg, hvor spanierne rykkede til en pauseføring på fire mål efter en ellers tæt første halvleg. Det forspring blev holdt gennem det meste af anden halvleg, inden spanierne i slutfasen løb helt fra deres modstander.

Danske Jesper Nøddesbo fik pænt med spilletid i finalen i både forsvar og angreb, og han scorede tre gange på tre forsøg, men blev dog overgået af Karabatic og den islandske fløj, Gudjon Valur Sigurdsson, der begge scorede seks gange. Hos Veszprem blev Lazslo Nagy topscorer med otte mål.

Kielce dukkede Kiel

I kampen om tredjepladsen mellem polske Kielce og tyske Kiel, var det målmændene, der stjal billedet. Hos tyskerne var svenske Andreas Palicka helt forrygende mellem stængerne, men trods flere spektakulære redninger kunne han ikke forhindre nederlaget til polakkerne.

Kielce var lige det mere tændt til tabernes finale, men der skulle en pragtredning af veterankeeperen Slawomir Szmal til for at forhindre en tysk udligning kort før tid, så Kielce til sidst kunne sejre 28-26.

Hos Kiel fik danske Rasmus Lauge masser af spilletid modsat lørdagens semifinale mod Veszprem. Lauge kvitterede med en række gode frispilninger og fire mål i sin sidste betydende optræden hos kielerne inden skiftet til Flensburg-Handewitt.