Gareth Bale blev helten for Real Madrid, da han med en sen scoring sikrede tre point mod Real Sociedad.

Det holdt hårdt for Real Madrid i den svære udekamp mod Real Sociedad, men en scoring ti minutter før tid af Gareth Bale gav udeholdet sejren på 1-0.

Dermed rykker Zinedine Zidanes hold forbi FC Barcelona og Atlético Madrid i ligatabellen, men de to klubber kan med sejre senere lørdag skubbe Real Madrid ned på tredjepladsen igen.

Efter lørdagens kampe mangler alle tre tophold to kampe i sæsonen.

Det var Real Madrid, som spillemæssigt sad på begivenhederne i de første 45 minutter, men den amputerede offensiv uden Cristiano Ronaldo og Karim Benzema havde svært ved at producerede de store chancer.

Gareth Bale var omdrejningspunktet i de fleste farlige situationer, og han var også tæt på med et hovedstød.

Hovedstadsklubben havde de bedste tilbud i første halvleg, mens Real Sociedad primært var farlige på et par kontrachancer.

Ingen formåede dog at gøre chancerne så store, at 0-0 ikke var retfærdigt ved pausen.

Godt ti minutter efter pausen burde Gareth Bale havde bragt gæsterne foran.

Et indlæg endte tilfældigt for fødderne af den hurtige waliser blot syv-otte meter fra mål, men han sparkede bolden direkte ind i foden på hjemmeholdets målmand Gerónimo Rulli.

Hvis Real Madrid ville holde liv i titeldrømmene, skulle der tre point på kontoen, og holdet satsede mere og mere offensivt.

Og det gav pote, da Gareth Bale, Real Madrids farligste mand på dagen, flot steg op til et indlæg og headede bolden ind til 1-0.

Real Sociedad fremtvang et par farlige dødbolde i kampens slutfase, men Keylor Navas holdt målet rent.

Gareth Bale bringer flot Real Madrid op på en midlertidig førsteplads i La Liga med dette matchvindermål mod Real Sociedad.