Real Sociedad havde chancer til sejr, men fik kun 1-1 mod Barcelona, der ikke har vundet på banen siden 2007.

5. maj 2007. Ikke siden denne dato har FC Barcelona formået at vinde på udebane over Real Sociedad.

Forbandelsen blev heller ikke brudt søndag aften, men Barcelona fik trods alt et point med hjem efter 1-1.

Real Sociedad havde inden opgøret vundet fire ligakampe i streg over Barcelona og er nu ubesejret i de seneste otte hjemmekampe mod storklubben medregnet pokalturneringen.

Med pointtabet mistede Barcelona yderligere terræn til ærkerivalen Real Madrid i topstriden.

Real Madrid har på førstepladsen 33 point for 13 kampe, mens Barcelona følger efter med 27 point, samme antal som Sevilla.

Sociedad var bedst set over hele kampen og skabte også flest chancer.

Hjemmeholdet lugtede blod fra start og angreb fuld af optimisme. Sociedad tilspillede sig kampens første chancer, men kunne ikke omsætte til scoring.

Føringsmålet lod vente på sig indtil det 53. minut, da Willian Jose headede en ripost i mål.

Euforien var stor på Anoeta Stadion, men den varede blot ved i seks minutter, før udeholdet udlignede.

Neymar brød igennem i venstre side og afleverede til Lionel Messi, der resolut hamrede bolden ind ved stolpen til 1-1.

Neymar havde ellers haft en særpræget optakt til kampen, da han inden afrejsen var impliceret i en bilulykke i sin Ferrari. Han slap dog uden skader og var i stand til at starte på banen.

Sociedad skulle dog få nye muligheder for at bringe sig foran. 13 minutter før tid sendte Juanmi bolden i nettet, efter Carlos Vela havde sendt en afslutning på både overligger og stolpe.

Men Juanmi blev dømt offside, hvilket var en fejl, viste tv-billederne efterfølgende.

Fem minutter senere var Carlos Vela igen på spil med en farlig afslutning, men igen reddede stolpen for Barcelona, som til sidst skulle være tilfreds med det uafgjorte resultat.

Tidligere søndag vandt Atlético Madrid med 3-0 på udebane over Osasuna og bragte sig på 24 point på fjerdepladsen.

Celta Vigo sejrede 3-1 hjemme over Granada. Daniel Wass spillede de første 82 minutter for Celta, mens Pione Sisto sad på bænken i hele opgøret.