Bagdad
Bagdad

En selvmordsbomber har ifølge talsmænd fra de irakiske sikkerhedsstyrker dræbt 29 personer og såret 60 på et fodboldstadion syd for den irakiske hovedstad, Bagdad. Det skriver flere nyhedsbureauer.

Ifølge flere internationale medier har Islamisk Stat været ude og tage ansvaret for det dødelige selvmordsangreb.

»De var netop ved at give pokalen til vinderne, da selvmordsbombemanden sprængte sig selv i luften i mængden,« oplyser en politimand fra landsbyen, al-Asriya ifølge Ritzau.

Selvmordsbombeangrebet fandt sted omkring klokken 19 lokal tid.

Kampe om vigtig storby
Området omkring al-Asriya og Iskandariyah syd for Bagdad er tidligere blevet kaldt "dødens trekant". Det er et blandet sunni-shia område, som gennem de seneste ti år har været meget plaget af sekterisk vold.

Ellers er det sparsomt med oplysningeer om selvmordsangrebet. Og der er heller ikke kommet billeder fra de internationale billedbureauer af angrebet.

For tiden er den irakiske hær i gang med en større modoffensiv mod Islamisk Stat. Blandt andet forsøger de irakiske sikkerhedsstyrker med hjælp fra kurdiske tropper og USA i luften at generobre den vigtige storby Mosul, som Islamisk Stat besidder.

Eksperter og iagttagere har advaret om, at efterhånden som Islamisk Stat bliver presset ud af nogle af de områder, de tidligere har kontrolleret i Irak, vil de igen ty til deres gamle guerillataktik og øge antallet af selvmordsangreb mod civile mål.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.