En svensk læge ønskede sig så blændende en kæreste, at han til sidst kidnappede en kvinde og holdt hende indespærret i en hjemmelavet bunker i seks dage. For det er han tirsdag formiddag blevet idømt ti års fængsel.

Den 38-årige læge Martin Trenneborg havde mødt kvinden på nettet i september sidste år. Senere mødtes de, havde sex. To dage efter mødte han op ved hendes hoveddør med champagne og jordbær, der var dyppet i sovemiddel.

Efter kvinden var døset hen, spændte han hende fast i en kørestol, så han kunne få hende ud i sin bil og køre hende hen til sin gård i det nordvestlige Skåne, hvor han havde bygget en bunker med ét eneste formål: At holde en kvinde indespærret.

For kidnapningen og indespærringen af kvinden blev Martin Trenneborg tirsdag formiddag idømt ti års fængsel.

»Formålet med at bortføre og tilbageholde sagsøger (kvinden, red.) var dels at skade hende, fordi hensigten var at holde hende indespærret i lang tid, og dels at tvinge hende til at tjene som kæreste og fremtidig sexpartner,« skriver Stockholms tingsrätt i en pressemeddelelse.

Lægen blev dog frifundet for den grove voldtægt af kvinden, som anklageren mente lægen havde begået, efter kvinden var besvimet i sin lejlighed i Stockholm, idet dommeren ikke mente, der var beviser nok.

Artiklen fortsætter under billedet.

Bunkeren, som den svenske læge brugte til at holde en kvinde i trediverne fanget i seks dage.Foto: Svensk politi
Bunkeren, som den svenske læge brugte til at holde en kvinde i trediverne fanget i seks dage.Foto: Svensk politi
Vis mere

Havde sexkontrakt klar

Efter anholdelsen af den svenske læge, fandt politiet angiveligt en sexkontakt på mandens computer.

I kontrakten stod der ifølge Expressen, at tidsfristen for indespærringen var ti år. Personen, der underskrev kontrakten, skulle derudover også tvinges til at stille op til samleje og oralsex, til at barbere sine kønshår og til at pierce sig.

Kvinden skulle ifølge NSK også indvillige i at lade sig filme og fotografere.

Derudover kunne kvinden ifølge kontrakten få et nedslag i indespærringens varighed, hvis hun indvilligede i en af flere ting. Hun kunne blandt andet få et års nedslag ved at gå med til analsex eller til at sluge lægens sperm.

Hun kunne også få et års nedslag ved at følge et træningsprogram og holde sin vægt.

Omvendt kunne der blive lagt ekstra tid oven i de ti år, hvis kvinden ikke opfyldte kontraktens regler. At nægte sex gav ifølge Expressen 100 dage ekstra i fangenskab, mens det ville give fem år ekstra at forsøge at flygte fra bunkeren. At onanere ville give to år ekstra.

Ville gerne have en kæreste

Lægens plan med at indespærre kvinden var, at hun skulle være hans kæreste. Mens hun lå fanget i bunkeren fortalte han ifølge Expressen, at hun skulle blive i bunkeren i flere år, og at de skulle gøre 'det, man gør som kærester'.

»Det er vel, ja, at omgås, kysse, have sex,« fortalte lægen selv under et forhør med politiet.

Kvinden har ligeledes under et forhør fortalt, at han havde planer om, at de skulle have sex to-tre gange hver dag. Og at det skulle være ubeskyttet.

Artiklen fortsætter under billedet.

Den dømte læge tegnede sorte streger på jordbærblade for at vide, hvilke af jordbærene der var rohypnol på.Foto: Svensk politi
Den dømte læge tegnede sorte streger på jordbærblade for at vide, hvilke af jordbærene der var rohypnol på.Foto: Svensk politi
Vis mere

Før retssagen begyndte, forklarede lægens forsvarsadvokat Mari Schuab, at Martin Trenneborg var motiveret til at begå den uhyggelige forbrydelse, fordi han var ulykkelig og alene.

»Han havde ingen kæreste. Han byggede ejendommen op og bragte derefter en kvinde dertil, der skulle være hans kæreste. Han ønskede sig en at leve med,« fortalte hun.

Det samme gentog hun i Stockholms tingsrätt, da retssagen begyndte.

»Årsagen er, at min klient desperat ville have sig en livspartner,« sagde hun ifølge Expressen.

Var gået i panik

Efter at have holdt kvinden fanget i seks dage var lægen kørt tilbage til kvindens lejlighed i Stockholm for at hente nogle ting til hende. Der opdagede han, at kvinden var blevet meldt savnet, og at politiet var brudt ind i hendes hjem.

Det fik angiveligt lægen til at gå i panik og til at tage kvinden med tilbage til Stockholm, hvor de tog hen til den nærmeste politistation.

Der tvang den 38-årige mand ifølge sagens anklager kvinden til at fortælle en falsk historie til politiet om, at hun var i sikkerhed og havde det godt. Formålet var angiveligt at få politiet til at droppe eftersøgningen, men i stedet blev de mistænksomme og tog kvinden til siden.

Der fortalte hun dem hele den uhyggelige historie.