Natten til søndag er der udbrudt en voldsom brand i den store norske by Kristiansand. Branden har natten igennem været ude af kontrol og spredt sig til flere bygninger, men tidligt søndag morgen kan politiet  melde, at den ikke længere er i fare for at brede sig. Flere bygninger står lige nu i flammer.

Det skriver flere norske medier, blandt andet Dagbladet.

Storbranden har ramt den centrale del af Kristiansand, hvor i hvert fald tre store bygninger er brudt i brand. Den kraftige røgudvikling bevirkede, at gæsterne på to hoteller i byen - Thon Hotell og Comfort Hotell - måtte evakueres til et tredje hotel.

Søndag morgen efterlyste norsk politi vidner til branden - især i håb om at få identificeret to personer, der omkring tidspunktet for brandens opståen var set løbe fra det sted, hvor den tilsyneladende er opstået.

»Vi har snakket med vidner, der fortæller, at de har set to personer løbe fra Henrik Wergelands Gate op mod Kirkegata, da branden brød ud. Det er stærkt interessante oplysninger for politiet, og vi ønsker at komme i kontakt med andre, som kan have oplysninger i sagen,« lyder det søndag morgen fra den lokale politichef i Kristiansand, Ole Hortemo.

En bygning i Henrik Wergelands gade er totat udbrændt, mens flere andre bygninger har store skader.

Vidner fortæller til VG, at der er et kraftigt lys fra de voldsomme flammer, masser af politi, brandbiler og ambulancer i gaderne.

Indtil videre er der meldinger om, at en betjent på stedet skulle være såret, efter at dele af et hus styrtede sammen over ham.

Foto: Google Earth
Vis mere

Astrid Nilsen så branden på tætteste hold:

»Flammerne stod ud af bygningen og blev bare større og større - og pludselig sprang hele væggen,« fortæller hun til Dagbladet.

Flere vidner fortæller, at de hørte brag, men det har politiet endnu ikke kommenteret.

Meldingen om brand kom klokken 02.03 og natten igennem har brandfolk kæmpet mod flammerne. Lige nu er et større område spærret og mange mennesker er evakueret fra nærliggende bygninger. Politiet har endnu ikke overblik over, hvor mange mennesker, der er blevet evakuerert fra stedet.

Nogle af de evakuerede er anbragt på et nærliggende hotel.

Der er endnu ikke klahed over, hvad der startede branden. Kriminalteknikere er på stedet og vil fortsætte arbejdet søndagen igennem. Politiet leder også efter vidner, der var på steder, da branden brød ud.

Opdateres...