47-årige Luke Yeomans, der havde dedikeret hele sit liv til at redde giftslange fra udryddelse, har mistet livet efter et dødeligt bid fra en kobraslange. Få dage før sin død erklærede englænderen, at hans slanger 'aldrig ville angribe ham'.

Det fik han desværre ikke ret i.

Han blev erklæret død af ambulanceredderne, da de ankom til hans slangefarm i den engelske by Eastwood. Dødsårsagen var hjerteanfald, udløst af den gift, som én af hans elskede kongekobraer havde indgydt i ham ved et bid.

Det skriver den engelske avis Daily Mirror.

Få dage forinden havde Luke Yeomans givet interview til lokale medier i forbindelse med åbningen af hans nye, stort anlagte slangefarm. Her sagde han blandt andet:

- Slangerne ved, at jeg forsyner dem med frisk mad og vand, så hvorfor skulle de overhovedet have lyst til at forvolde mig skade, når jèg overhovedet ikke gør dem ondt?, spurgte Luke Yeomans retorisk.

Han havde brugt 30 år som slange-forkæmper og brændte især for at sikre overlevelsen af kongekobraen, som lever i sydøstasien og hvert år kræver hundrevis af dødsofre.

Han blev kendt for at omgås de farlige slanger ganske skødesløst og frygtløst, og der findes adskillige billeder af Luke Yeomans i færd med at kysse sine farlige kæledyr. På sin hjemmeside skrev han, tre dage før sin død:

- Jeg har haft en livslang kærlighed til slanger, og min avlsfarm har til formål at sikre truede slangers overlevelse. Folk siger, jeg er skør, fordi jeg lever blandt disse farlige slanger, men det er bedre, end at folk siger, at man er ond...

- Jeg opretholder denne slangefarm for at beskytte kongekobraerne fra udryddelse, og det vil jeg gøre, indtil menneskeheden finder en holdbar måde at omgås denne misforståede slange på.

I et nyligt interview med BBC fortalte Luke Yeomans, at han har været besat af krybdyr, siden han var en lille dreng. Som teenager delte han soveværelse med de slimede dyr og åbnede som 16-årig en dyrebutik med speciale i reptiler.

Hans slangefarm rummede 20 fuldvoksne eksemplarer af kongecobraslanger, der kan blive op til 5 meter lange. Planen var at avle yderligere 100, inden året var omme.

Han efterlader sig en datter, der boede med ham på slangefarmen.

Steve Irwin var en australsk tv-stjerne der blev kendt som 'Krokodillejægeren' i hele verden. Han satte ofte livet på spil blandt vilde dyr for at skabe spændende tv. Det lykkedes ham at skabe spændende tv, men i sidste ende kostede det ham livet.