Med demokraternes magtovertagelse af Repræsentanternes Hus sender den amerikanske befolkning en klar besked til resten af verden.

»Vi er ikke alle som Trump,« siger 23-årige Andrew Peoples, som B.T. møder dagen derpå foran den amerikanske kongres.

Han tilhører det store flertal i hovedstaden, som ikke bryder sig om hverken præsidenten eller hans parti.

Washington D.C. ligger indeklemt mellem staterne Maryland og Virginia og har ikke selv titel af forbundsstat.

Derfor har Andrew Peoples ikke kunnet stemme på lokale kandidater til hverken Huset eller Senatet.

Men byens borgere har blandt andet skullet vælge borgmester, og resultatet af den afstemning viser byens sindelag:

79 procent af stemmerne tirsdag gik til den siddende borgmester, Muriel Bowser, og humøret i byen er lige nu omtrent så højt, som solen står på himlen efter et par ganske regnfulde dage.

For Andrew Peoples er det vigtigt, at demokraterne nu har flertal i Huset.

Magten i den amerikanske kongres har skiftet natten til onsdag efter midtvejsvalget.
Magten i den amerikanske kongres har skiftet natten til onsdag efter midtvejsvalget.
Vis mere

»Jeg er glad for, at demokraterne har taget Huset tilbage.«

»Jeg tror, at det vil være med til, at der kommer større kontrol med præsidenten nu, fordi man nu kan iværksætte grundigere undersøgelser.« (eksempelvis kan demokraterne starte en rigsretssag mod Trump med afsæt i Robert Mueller-undersøgelsen om russisk indblanding i præsidentvalget, red.)

»Jeg er dog skuffet over demokraternes nederlag i Senatet. Jeg troede, at man ville have vundet flere sæder, end det blev tilfældet,« fortsætter han.

Den 23-årige hæfter sig ved, at demokraternes erobring af Huset kan være med til at fjerne et stereotypt indtryk, formet af præsident Trump, af, hvordan amerikanerne er.

»Jeg kunne godt have tænkt mig, at den besked stod endnu stærkere, og at demokraternes sejr i Huset var blevet endnu stærkere, men det er vigtigt, at resten af verden ved, at vi ikke allesammen er som Trump.«

»Trump er ikke så populær, som han kunne være, fordi økonomien er god. Men på grund af hans holdninger og personlighed er jeg glad for, at vi har kunnet sende den her besked til verden,« siger han.