Der var engang, hvor Miami Dade County var sikker demokratisk jord – sådan er det ikke mere. Donald Trumps stort anlagte show i Miami søndag aften havde mere karakter af idoldyrkelse end et vælgermøde til det uhyre vigtige og spændende midtvejsvalg, der finder sted tirsdag. Florida er blevet Trump-land.

»Florida kommer til at genvælge min gode og loyale ven Marco Rubio til Senatet og Ren DeSantis som guvernør, og ikke mindst kommer Florida til at vælge en række store MAGA-krigere (Make America Great Again) til vigtige poster i staten. Det hele er del af vores America First-program,« siger Donald Trump foran tusindvis af jublende tilhørere.

Og så var loyaliteten til partiet klappet af – selvom det er bemærkelsesværdigt, at guvernør DeSantis ikke var inviteret til festen. Trump bryder sig ikke om rivaler, og Ron DeSantis er den mest sandsynlige udfordrer til Donald Trumps krone.

Den krone genvinder han. I hvert fald ifølge deltagerne ved vælgermødet.

B.T.s internationale korrespondent deltog i et stort Trump-vælgermøde i Miami søndag.
B.T.s internationale korrespondent deltog i et stort Trump-vælgermøde i Miami søndag.
Vis mere

»Donald Trump er USAs kommende præsident, det er der slet ikke tvivl om, og der er brug for det. Joe Biden er ved fuldstændig at smadre landet. Det er ondskab, det Demokraterne står for. Åbne døre for kriminelle udlændinge, kønsskifte for børn og så de stigende priser på fødevarer og benzin. Det skal stoppes,« siger Deborah, en hjemmegående husmor fra Miami.

Florida er blevet synonym med MAGA-bevægelsen, der fuldstændig har overtaget GOP (The Grand Old Party). Fortidens republikanske ledere ville formodentlig vende sig i deres grav over den dagsorden, der bliver lagt for dagen, men vælgerne hernede elsker det.

»De yderligtgående venstreorienterede demokrater skal slås ned. De er farlige for landet, de er farlige for verden. Krigen i Ukraine var aldrig sket, hvis jeg var præsident, og jeg ved, hvordan man håndterer kineserne. De har respekt for mig, og vi kunne lære noget af dem,« råber Trump fra talerstolen.

Deborah er en kristen, hjemmegående husmor i Miami. Hun mener, at Trump er den eneste, der kan redde USA.
Deborah er en kristen, hjemmegående husmor i Miami. Hun mener, at Trump er den eneste, der kan redde USA.
Vis mere

Donald Trump tordner mod den liberale elite, mod woke-holdninger og socialisme.

»Trump går rundt med MAGA-kasket. For mig er MAGA dog mere Make America God Again. Vi har brug for at komme tilbage til de grundlæggende værdier, og det handler om kristendom og kristne værdier,« siger Deborah.

Trump høster stort bifald for sine tanker om at henrette narkosmuglere, umiddelbart efter at de bliver anholdt.

»Xi Jinping sagde til mig, at han ikke forstår vores problemer med narko. I Kina kommer smuglerne for retten lige med det samme, og ofte er de dømt til døden inden for 48 timer. Sådan! Af med hovedet,« siger Donald Trump.

Idoldyrkelse af Trump i Miami. Hans vælgere er sikre på, at dette er startskuddet på at generobre Det Hvide Hus
Idoldyrkelse af Trump i Miami. Hans vælgere er sikre på, at dette er startskuddet på at generobre Det Hvide Hus Foto: EVA MARIE UZCATEGUI
Vis mere

På pladsen står tusindvis af helt almindelige amerikanere skulder ved skulder med folk i militærtøj med yderligtgående beskeder om, hvad man skal gøre med de politiske dissidenter.

»Mit våben er ikke en trussel, medmindre du er,« står der på en ældre mands T-shirt.

Flere af deltagerne er åbenmundede, men vil ikke interviewes. En yngre mand i militærtøj siger, at der er brug for handling nu.

Der var mange udsagn om våben og frihed ved vælgermødet i Miami.
Der var mange udsagn om våben og frihed ved vælgermødet i Miami.
Vis mere

»Vi burde opsøge alle dem, der truer vores samfund, og gøre kort proces med dem. Det er den eneste måde, vi får taget USA tilbage til folket,« siger manden, som ikke vil filmes eller oplyse sit navn.

Men der er endnu flere ganske almindelige familier.

»Vi er frihedskæmpere, vi er familieorienterede, vi elsker Gud, vi er imod fri abort, vi er for retten til at bære våben. Og Donald Trump samler os alle sammen,« siger Nydia, der står sammen med sin teenagedatter.

Der er bestemt ikke alle udsagn omkring Trump-kampagnen, som tåler oversættelse i avisen.
Der er bestemt ikke alle udsagn omkring Trump-kampagnen, som tåler oversættelse i avisen.
Vis mere

»Følg med, kære venner. På tirsdag starter et nyt kapitel i vores historie. Lige nu handler det om at få valgt republikanere ind i Kongressen, og så snart det er på plads, så begynder en ny tid. Der er en meget, meget stor sandsynlighed for, at jeg genopstiller og redder vores land,« siger Donald Trump.

Tirsdag håber han at kickstarte sin march mod Det Hvide Hus. Han kan blive svær at stoppe.