Et smil er den korteste vej mellem to mennesker, siger man. Men et godt tandsæt har flere funktioner. Det er uundværligt, hvis du skal tygge en bøf. Men det er også en vigtig indikator for om du er lykkelig og psykisk er godt tilpas.

- Vi skal passe på tænderne et helt liv, regn med at de skal holde 90-100 år, siger overtandlæge ved Odontologisk Institut på Panum, Ulla Pallesen.

Det stiller krav til tandlægerne, der skal behandle vores tænder, så de kan holde livet ud. Men det stiller også krav til tændernes ejer.

I dette hæfte får du gode råd til, hvordan du bedst kan bevare dine tænder sunde og flotte hele livet. Læs om hvordan du mest effektivt undgår huller i tænderne, hvordan du bedst opnår et hvidt smil og hvad du helst skal undgå af mad og drikkevarer, hvis du vil passe på tænderne.

Med B.T. Plus får du:

- Syreskader - se hvordan du undgår at få alvorlige syreskader

- Børn skal ikke bores - små huller skal forsegles med plast

- Tandblegning - hjemmeblegning eller blegning hos tandlægen?

- Smukt smil - 10 råd til at bevare sunde tænder hele livet

Se en prøveversion af guiden her - klik for at se den i stor størrelseI dette hæfte får du gode råd til, hvordan du bedst kan bevare dine tænder sunde og flotte hele livet. Læs om hvordan du mest effektivt undgår huller i tænderne, hvordan du bedst opnår et hvidt smil og hvad du helst skal undgå af mad og drikkevarer, hvis du vil passe på tænderne.

Se guiden her - klik for at se den i stor størrelse