En smart holder til dine øretelefoner bekæmper ikke bare knuder på ledningen, men også kræftknuder.

Denne smarte gadget kunne måske være årets mandelgave – eller en lille ting, man putter oven i alle julegaverne for at støtte en god sag. Der findes ikke ret mange gode løsninger på, hvordan man opbevarer sine øretelefoner uden at de går i knuder. Men den gåde har Dansk-færøske Ásla Nikolajsen løst.

Halvdelen af overskuddet til Kræftens Bekæmpelse

Som led i en opgave, hun fik stillet på Københavns Erhvervsakademi, har hun designet en holder til øretelefoner, der er nem at have med at gøre, og som sikrer, at ledningen ikke krøller sammen eller går i knuder. Og hvis du synes, at holderen ligner noget, du kender i forvejen, så er det ikke helt ved siden af. Holderen, der bærer navnet Cord Controller, er nemlig designet som Kræftens Bekæmpelses logo, og halvdelen af overskuddet for salget af holderen går til denne organisation.

Det er målet at skaffe en million kroner til kræftbekæmpelse, og man er godt på vej, der er foreløbig afleveret over 208.000 kroner til Kræftens Bekæmpelse. Hele initiativet er et led i kampagnen Kom Ind i Kampen, som man kan læse mere om her.

Bekæmper to slags knuder

Cord Controller bekæmper altså både knuder på ledningen og kræftknuder. Den fås i rød og sort, koster 49 kroner og kan købes hos boghandlerkæden Arnold Busck, i TDCs butikker, eller i Kræftens Bekæmpelses netbutik, som man finder her.