Lyt til artiklen

FC Midtjylland har fået en ny publikumsdarling, som har mange af de samme kvaliteter som troldmanden Mohammed Zidan, og som kan blive et af klubbens største salg nogensinde.

I 3-1-sejren over Brøndby brillerede 19-årige Pione Sisto blandt andet med at lave tunnel på både Martin Ørnskov og Thomas Kahlenberg ved baglinjen. Sistos evne til at lave det uventede med en eminent teknik er også nået uden for Danmarks grænser. Offensiv-spilleren er brandvarm på transferfronten.

Ifølge BTs oplysninger har mindst én europæisk storklub, der skal spille Champions League i denne sæson, lagt et kæmpe bud på over 15 mio. kr. på Pione Sisto.

Andre topklubber har været meget konkrete i deres henvendelser omkring teknikeren.

BT erfarer, at klubber som franske Lille, Marseille, italienske Napoli og Juventus samt østrigske Red Bull Salzburg alle har vist interesse for Pione Sisto.

Men FC Midtjylland har ingen intentioner om at sælge og melder snarligt ud, at de har forlænget med kometen, der blev noteret for 27 kampe i sidste sæson.

- Jeg kan bekræfte, at vi i dette transfervindue har haft en forespørgsel omkring Pione fra en af de helt store Champions League-klubber, som normalt ikke henter spillere fra en klub som FC Midtjylland. Der er enorm interesse for ham, og de kan alle se det potentiale, som Pione har, siger FCMs ordførende direktør, Claus Steinlein, til BT.

FCM-direktøren bekræfter samtidig, at en forlængelse er på plads, så Pione Sisto er på kontrakt hos ’Ulvene’ frem til 2019. Steinlein slår også fast, at selv europæiske topklubber kan glemme alt om at hente Pione Sisto denne sommer, efter den britiske rigmand Matthew Benham har skudt store penge i den midtjyske klub.

- Vi har økonomien nu til at sige nej til bud på Pione. Og så ser vi et kæmpe potentiale i ham, som vi mener, at vi kan forløse. Han kan blive meget bedre og mere værdifuld. Jeg har aldrig i mit liv mødt en så dedikeret fodboldspiller som Pione. Da alle andre var på sommerferie, rendte han rundt hver eneste dag på Ikast Stadion og selvtrænede, fortæller Claus Steinlein.

Pione Sisto har sudanesiske rødder, men har boet i Danmark hele sit liv. Hans danske statsborgerskab er også meget tæt på at falde på plads.

FCM-kometen er stolt over interessen for hans kvaliteter fra europæiske storklubber, men han mister ikke jordforbindelsen af den grund.

- Selvfølgelig er det smigrende, når så store klubber kommer på banen og vil have én. Men jeg er helt afklaret med, at jeg bliver i FC Midtjylland, hvor jeg stadig har rigtig meget at lære og kan udvikle mig, siger Pione Sisto.

- Jeg har ikke travlt, og hvis jeg fortsætter min udvikling og får masser af kampe i Superligaen, skal der nok også være interesse for mig på et senere tidspunkt. Det vigtigste for mig lige nu er at holde fokus på FCM og levere på et stabilt niveau, så kan det næste skridt komme senere, forklarer offensiv-spilleren.

I FCM ser man også store ligheder med Mohammed Zidan, der stadig betragtes som den bedste spiller i klubbens historie.

- Pione kan mange af de samme ting, som Zidan kunne. Han laver nogle helt fantastiske ting. Han elsker den fodbold, jeg er sikker på, at han sover med den om natten, siger Claus Steinlein.