Knap 79.000 glade og feststemte ansigter deltog søndag i Royal Run i Sønderjylland, Aalborg, Odense, København/Frederiksberg og på Bornholm.

Kronprinsen løb fire gange i løbet af dagen.

To gange i København, én gang i Sønderborg og én gang i Odense.

Han afsluttede en lang dag i løbetøjet med at gennemføre ruten på 10 kilometer gennem gaderne i København og på Frederiksberg.

Kronprins Frederik løber 10 km under Royal Run i København og på Frederiksberg, søndag den 12. september 2021.
Kronprins Frederik løber 10 km under Royal Run i København og på Frederiksberg, søndag den 12. september 2021. Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere

Han kom ind i tiden 48 minutter og 51 sekunder og var ganske godt tilfreds:

»Alt under 50 minutter var godt for mig. Faktisk har mine ben det ret fornuftigt, der er ikke sten i dem, som der var for tre år siden,« sagde Kronprinsen efter løbeturen.

Han fortalte desuden, at han havde mødt et utal af »glade ansigter« dagen igennem – og at det var »en befrielse« endelig at kunne gennemføre et arrangement som Royal Run igen.

En stor del af årsagen til, at det er lykkedes at få så mange danskere til at deltage i Royal Run, er uden tvivl Kronprinsen:

»Det er uden tvivl Kronprinsens fortjeneste, at vi nu kan se tilbage på en dag, hvor vi efter en ufrivillig pause igen har formået at få danskerne samlet om at bevæge sig,« siger Morten Mølholm, der er administrerende direktør i Danmarks Idrætsforbund og medlem af styregruppen for Royal Run.

»Kronprinsens glæde ved bevægelse smitter, og det er vores ambition at gribe den bold, han i dag har givet op, og fortsætte det gode arbejde med at få verdens mest idrætsaktive nation.«

Genoplev hele søndagens Royal Run her: