Hendes svigerfar trak for ganske nylig overskrifter, da han, efter mange års kamp for at blive fuldt ligestillet med sin kone, endelig droppede ønsket om at blive konge, vinkede farvel til prædikatet 'prinsgemal' og fandt ro i det gode gamle 'prins Henrik'.

Men nu fortæller kronprinsesse Mary, at hun har det helt anderledes med officielt at stå i skyggen af sin mand Frederik, kronprinsen af Danmark.

Det afslører hun i et stort interview med magasinet Eurowoman.

»Jeg synes, vi er meget ligestillede. Vi er partnere. Lige partnere. Også når det handler om, hvordan vi er forældre til vores børn. Så kan det godt være, der er tradition for, at jeg skal gå bagerst, når vi er ude, og det accepterer jeg helt og holdent. Men det betyder ikke, at vi er ulige i vores partnerskab. At han går foran. Det er noget symbolsk og traditionsbundet,« siger hun til månedsmagasinet.

Da australske Mary Elizabeth Donaldson giftede sig til titlen af kronprinsesse i 2004, kom hun ikke til at indgå i tronfølgen og vil således aldrig blive regent. På den måde er både hendes mand og børn højere stillet end hende. Men det er altså tilsyneladende ikke noget, der nager kronprinsessen.

Og det står i skærende kontrast til de udtalelser, hendes svigerfar prins Henrik er kommet med gennem årene. Lige som kronprinsessen giftede han sig ind i kongehuset og fik dermed titel af prins.

I 2005 fik han indført titlen som prinsgemal, da han ønskede at markere forskellen mellem dronningens ægtemand og det stigende antal yngre prinser i kongefamilien.

Men i april 2016 gik han tilbage til det gode gamle 'Prins Henrik', efter han gik på pension ved årsskiftet.

»Hans Kongelige højhed Prins Henrik har i forlængelse af sin pension selv ønsket at ændre sin titel til prins Henrik. Det har han gjort ud fra, at han synes, det passer bedre til hans nuværende situation som pensionist,« fortalte hoffets kommunikationschef Lene Balleby til BT.

Interviewet med kronprinsesse Mary fandt sted i februar, og kommentaren til hendes ligestillede forhold til ægtemanden faldt således længe inden, svigerfar Henrik lod bomben sprænge i april.

Men kampen om kongetitlen er langt fra ny for den franskfødte prins.

Første gang prinsen argumenterede for at han var utilfreds var i 1996, og i 2002 sagde han til BT, at han følte sig som et ligegyldigt vedhæng, efter hans søn kronprins frederik var blevet fremstillet som vært ved nytårskuren.

»I mange år har jeg været nummer to i Danmark. Det er en rolle, jeg er tilfreds med, men jeg vil ikke pludselig efter så mange år i Danmark se mig degraderet til nummer tre, som en slags ligegyldigt vedhæng,« sagde prins Henrik dengang i et interview med BT.

Senest har prinsen udtrykt sin frustration over den manglende titel som konge i den franske avis Le Figaro i oktober sidste år.

»Det gør mig vred, at jeg bliver udsat for diskrimination. Danmark, der ellers er kendt for at være en ivrig forsvarer af ligestilling mellem kønnene, er åbenbart villig til at betragte ægtemænd som mindre værd end deres koner,« sagde han dengang til den franske avis.

Interviewet med kronprinsesse Mary om emnet ligestilling bringes i forbindelse med, at København til maj er vært for den internationale konference 'Women Deliver', som har fokus på kvinders sundhed og rettigheder.