Lyt til artiklen
Den tidligere journalist på Billed-Bladet Anna Johannesen var tæt på både grev Christian og grevinde Anne Dorte i mange år. Torsdag aften sov grevinde Anne Dorte af Rosenborg stille ind. Anna Johannesen vil huske hende som en yderst sjov og ikke mindst gæstfri kvinde.

Anna Johannesen startede på Billed-Bladet i 1970, og i 1971 skulle hun dække grev Christians og grevinde Anne Dortes bryllup. Siden fulgte hun dem tæt og blev endda dus med dem.


Grev Christian, der døde i maj sidste år, frasagde sig sin titel som prins, da han valgte at gifte sig med den borgerligt fødte Anne Dorthe, og det vakte en vis opsigt.

- Det var jo interessant, at hun blev gift ind i denne kongelige familie. Men hun var fuldstændig usnobbet. Det har aldrig steget hende til hovedet, at hun blev gift ind i den familie, og hun har altid været fuldstændig nede på jorden, siger Anna Johannesen om grevinde Anne Dorte.

- Christian og Anne Dorte elskede hinanden højt, men bølgerne kunne også gå højt til tider. Det undrede mig meget, at hun overhovedet var i stand til at stå på benene, da Christian døde, siger Anna Johannesen videre.

Måske hænger det sammen med hendes indstilling til livet. Ifølge en artikel i Billed-Bladet stod det nemlig anført i grevinde Anne Dortes sygejournal, at hun var en 'fighter'.

- Det var hun. Og hun var sjov. Og også meget gæstfri. Jeg så hende sidst lige før jul, og selvom hun havde det dårligt, blev jeg alligevel passet op. Hun kunne ikke spise, men jeg skulle alligevel endelig tage af marcipanen og rødvinen, selvom hun ikke selv kunne få det ned gennem halsen, fortæller Anna Johannesen om det sidste møde med grevinden.Grevinden vil af hendes nærmeste blive husket som en fighter. Hun kæmpede en brav kamp mod kræft i halsen, der blandt andet har betydet, at hun har haft vejrtrækningsproblemer og måtte have mad gennem en sonde.

Men torsdag havde hun ifølge datteren komtesse Josephine gjort op med sig selv, at det var tid til at forlade denne verden.

- Min mor var klar i hovedet. Hun sagde, at nu ville hun dø, siger komtesse Josephine bt.dk.Grevinden kaldte familien til sig på Gentofte Hospital og sammen med sine tre døtre, komtesserne Camilla, Josephine og Feodora, blev begravelsen planlagt.

Omkring klokken 20 sov grevinde Anne Dorte af Rosenborg stille ind efter længere tids sygdom, 66 år gammel.