Kronprinsesse Victoria med sin mand, Daniel Westling.
Kronprinsesse Victoria med sin mand, Daniel Westling. Foto: JONAS EKSTRÖMER / TT

Onsdag aften kunne Sverige byde en lille ny prins velkommen til verdenen. Og nu vil spændingen ingen ende tage, hvad skal kronprinsesseparrets lille vidunder hedde? Sveriges kongehuseksperter giver deres bud.

»Jeg tror, vi bliver overrasket igen denne gang,« siger kongehusekspert Jenny Alexanderson til Aftonbladet, og henviser til parrets fireårige datter, der i sin tid fik navnet Estelle.

Kronprinsesse Victoria fødte den lille prins onsdag aften klokken 20.38. Og det var en storsmilende far, prins Daniel, der kunne overbringe den lykkelige nyhed til pressen kort efter fødslen.

»Alle er naturligvis henrykte. Vi er utroligt glade og taknemmelige for, at det er gået så godt,« sagde den rørte prins Daniel.

SWEDEN ROYAL BABY

Han kunne også afsløre, at kronprinsesseparret har bestemt sig for et navn til den lille ny, men det er endnu ikke offentliggjort.

Den svenske kongehusekspert Jenny Alexanderson fortæller at Oscar, Gustaf og Carl er traditionelle kongelige navne i Sverige, men hun tror ikke, forældrene vil tage et af de oplagte valg.

»At Estelle skulle hedde Estelle, var virkelig en bombe, ingen havde set det komme,« siger hun til Aftonbladet og er overbevist om, at vi også denne gang vil blive overrasket.

SWEDEN ROYAL BABY

»Kronprinsesseparret kommer til at vælge et navn, som de selv kan lide, og så er de ligeglade med, om det er kongeligt eller ej. Det er først, når vi kommer til mellemnavnet, at der kan ses et mønster i at kongelige ofte vælger et slægtsnavn og et navn på en, som står dem nær.«

Carl-Johan?

Den mangeårige hofreporter Sten Hedman mener, at navnet enten bliver Carl-Johan eller Bertil. Sidstnævnte efter prins Bertil, som var kong Carl Gustafs onkel. Han tog sig af kongen efter hans far, Bertils bror, døde, da kong Carl Gustaf kun var et år gammel.

Men kongehusekspert fra Svensk Damtidning Johanna Lejon tror ikke på, at kronprinsesseparret vælger navnet Bertil – hun er sikker på, at det navn er reserveret til prins Carl Philips barn, eftersom at de var meget tætte. Men hun tror på Carl-Johan.

Victoria

»Carl-Johan som fornavn efter kongens afdøde onkel, som var meget tæt på Victoria, og skal jeg gætte på et mellemnavn, vil det være Olof,« siger hun til Aftonbladet og nævner også navnene Oscar og Eugen.

Kong Carl Gustaf løfter sløret for navnet senere torsdag på et kabinetmøde.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.