De Radikales integrationsordfører Liv Holm Andersen skriver i mandagens udgave af BT et modsvar til Suzanne Bjerrehuus' fortørnelse over den radikale islamismes indflydelse i Danmark, der blandt andet er affødt af, at skoler, børnehaver samt Hvidovre Hospital meldte ud, at de nu kun ville servere halal-slagtet kød, som islam foreskriver muslimer at spise.I Liv Holm Andersens debatindlæg kalder hun danskerne bag amme-debatten for 'grisefarvede danskere'.

- Tænk på hele amme-debatten; var den ført an af rabiate muslimer? Nej, den var ført an af grisefarvede danskere, som var lidt mindre frigjorte end Suzanne Bjerrehuus og undertegnede er, skriver Liv Holm Andersen i BT, og det er netop udtrykket 'grisefarvede danskere', der har fået BT's læsere op af stolen.

- Håber de grisefarvede danskere husker LIV HOLM ved det kommende valg og straffer hende og de RADIGALE for sådan en udtalelse som GRISEFARVEDE danskere, skriver en læser på Facebbok.

- Synes, at det er en solid fornærmelse at kalde danskerne over en kam for grisefarvede. Hvad bilder konen sig ind?, lyder kommentaren på Facebook fra en anden, mens nogle i dyb forargelse kalder integrationsordføreren racistisk.

- At jeg som dansker skal høre og finde mig i at blive kaldt for svinefarvet af vores egen politiker, er et direkte racistisk angreb på mig og andre danskere. LIV HOLM du burde politianmeldes for denne racistiske udtalelse, akkurat ligesom vi danskere bliver det når vi anvender ordet PERKER, som i muslimernes ører er en racistisk udtalelse, står der på Facebook.

Hele debatten startede, da forfatter og debattør Suzanne Bjerrehuus i sidste uge langede ud efter unavngivne danske politikere, som hun kaldte for 'halal-hippier', der ikke værnede nok om de danske værdier, men derimod bøjede sig for meget for muslimsk levevis. Det fik desuden komikeren Omar Marzouk til at sige, at Suzanne Bjerrehuus skulle smides ud af landet.

Men trods kommentarerne fra oprevne læsere, så er Liv Holm Andersen i sin gode ret til at skrive 'grisefarvede danskere'.

- Der vil blive brugt nogle vendinger, som folk synes, er stødende. Men de er ikke stødende i strafferetslig forstand. Set i lyset af ytringsfriheden er det noget, man må kunne tåle i et demokratisk samfund med en offentlig debat. Man skal dog huske på, at det er ikke kun minoriteter, men lige så meget majoriteter, der er beskyttet af straffeloven, siger Christoffer Ulrik Badse, der er chefkonsulent hos Institut for Menneskerettigheder. Han vurderer ikke, at udtalelsen støder nogen i en sådan grad, at det er kriminelt.- Udtalelsen falder inden for ytringsfrihedens grænser. Når man taler om begrænsninger i forhold til straffeloven, er der visse grovhedskriterier, der skal indfortolkes. Det er ikke enhver udtalelse, der er nedværdigende, siger Christoffer Ulrik Badse.

Hvad synes du om brugen af ordet 'grisefarvede'? Deltag i debatten herunder eller på vores facebook-side.