Top-DFer Martin Henriksen vil have kulturministeren til at redde hans lokale fodboldklub, selv om han burde vide, det er et lokalt anliggende

Dansk Folkepartis Martin Henriksen vil have Bertel Haarder (V) til at gå ind i sagen om, hvorvidt Københavns Kommune skal betale et seks millioner kroner dyrt lysanlæg til fodboldklubben Fremad Amager. Men det ved Martin Henriksen godt, at ministeren ikke kan. Ja, faktisk gør Henriksen det for at fremstå i et positivt lys over for sine vælgere der, hvor han er opstillet, vurderer ekspert.

Fodboldklubben Fremad Amager, der i dag spiller i næstbedste række, mangler et lysanlæg på sin hjemmebane Sundby Idrætspark for at kunne leve op til reglerne og fortsætte i rækken. Men klubben har ikke selv råd til at købe lysanlægget til 6 millioner kroner. Og det mener Københavns Kommune, der ejer stadion, heller ikke, at de har.

Men den over 100 år gamle klub skal altså kunne spille sine kampe på hjemmebane, mener folketingsmedlem Martin Henriksen, der er opstillet i Tårnbykredsen på Amager. Derfor har han gennem Folketingets Kulturudvalg stillet kulturminister Bertel Haarder spørgsmålet, om det efter ministerens vurdering burde være muligt for kommunen at finde en løsning i sagen om lysanlægget.

Svaret fra ministeren lød – ikke overraskende – at det var et kommunalt anliggende. Og det svar kendte Martin Henriksen sandsynligvis på forhånd.

»Han er udmærket godt klar over, at ministeren intet kan gøre i den sag,« siger Roger Buch, forskningschef ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

Spørgsmålet er så, hvorfor han stiller det.

»Det gør han helt sikkert for at fremstå som folketingsmedlemmet, der kæmper bravt for sit lokalområde,« forklarer Roger Buch, der forsker i politik.

BT har spurgt Martin Henriksen, hvorfor han retter spørgsmål om lokale forhold til kulturministeren og derved bringer sagen op på landspolitisk niveau.

Men Martin Henriksen vil ikke svare på BTs spørgsmål med den begrundelse, at sagen netop er en lokal sag. Derfor vil han ikke kommentere den over for et nationalt medie, argumenterer han. Han henviser til sine udtalelser i Amager Bladet:

Opfordre kommunen

»Jeg mener, at kommunen bør se på sagen en gang til med det klare formål at finde en løsning,« sagde Martin Henriksen, der over for læserne på Amager gjorde det klart, at han ville involvere kulturministeren:

»Jeg håber, at ministeren ligeledes vil opfordre kommunen til at finde en løsning.«

I denne sæson har Fremad Amager fået dispensation af DBU og Divisionsforeningen til at spille kampe på hjemmebane uden lysanlæg. Men klubben frygter, at den ikke får samme dispensation i næste sæson.