»Jeg vil bare have ham hjem. Det er det eneste, jeg venter på,« siger en stærkt berørt Pia Jacobæus til BT.

Parret tog tilbage i januar til Sydspanien for dels at holde ferie, dels for at udleve Povl Dissings store livsdrøm om at optræde med nogle af landets største flamenco-stjerner, et samarbejde som skulle udmønte sig i en ny cd samt en række koncerter i Danmark til sommer. Flere lokale koncerter havde allerede fundet sted og endnu en var planlagt samme aften, da den 79-årige Povl Dissing - som i forvejen længe havde døjet med svimmelhed - pludselig faldt om og slog hovedet i det hjem, som parret havde lejet i området. Og slaget viste sig altså at være langt alvorligere end først antaget. Sangeren - som er kendt for smukke viser som ’Svantes lykkelige dag’ - havde fået en hjerneblødning.

Akut behov

Siden har Povl Dissing forståeligt haft akut behov for hvile på hospitalet, og mandag rejste den ene af hans to sønner til Sydspanien for dels at være ved faderens side, dels at være en støtte for en meget chokeret Pia Jacobæus.

Det forlyder, at Povl Dissings tilstand er i bedring. Men lægerne på intensivafdelingen tør endnu ikke slippe patienten, da de fortsat er usikre på, om hans hjerne kan klare trykket i flykabinen. Og derfor er det stadig uvist, hvor det bliver muligt at få ham hjem til Danmark igen.

»Det er desværre ikke rigtig noget nyt endnu,« siger Pia Jacobæus, som må leve i uvished lidt endnu.