Lyt til artiklen

Jørn Mader er indlagt med blødende mavesår. Det var en ven, der fandt ham i hans hjem søndag.

Det skriver fyens.dk.

Jørn Mader, der i mange år flankerede Jørgen Leth som kommentator på TV 2 under Tour de France, blev i al hast indlagt søndag.

Lasse Helner, der udgør den anden halvdel af han og Jørn Maders duo Moondust, fortæller, at Mader blev syg lørdag. Her sagde han selv, at det ikke var noget, men søndag havde Jørn Mader altså fået det værre.

Derfor sendte Lasse Helner en fælles ven forbi for at se til Jørn Mader.

- Jørn åbnede ikke døren, så vores ven måtte slå ruden ind. Han fik derefter ringet efter en ambulance og sendt Jørn af sted. Det var godt, vi ikke tog nogen chancer, ellers kunne han have mistet endnu mere blod, siger Lasse Helner til fyens.dk.

Beatrock-duoen Moondust blev gendannet efter 40 år og skulle have spillet en række koncerter den kommende tid. Nu er de blevet nødt til at aflyse på grund af Jørn Maders indlæggelse. Han er dog heldigvis i bedring, oplyser Lasse Helner, der skal rundt og tale med de forskellige spillesteder.

-  De har helt sikkert forståelse for, at Jørn Mader er sårbar. Han har levet et hårdt liv og har nogle skavanker, der indimellem rammer ham. Vi var begge pissetændte på koncerterne i næste uge, så det er ærgerligt. Men helbredet kommer i første række, siger han.

Koncerterne med Moondust bliver foreløbigt flyttet en måneds tid.