Den folkekære radio- og tv-vært Jørgen de Mylius har kun gode minder om musikeren Thorkil Vesth.

Tirsdag skrev broderen til Thorkil Vesth, Peter, at musikeren er gået bort efter længere tids sygdom. Han blev 61 år. De to brødre har gennem mange år lavet musik sammen, og det er deres særlige kemi på scenen samt Thorkil Vesth evner ved klaveret, Jørgen de Mylius husker bedst.

- Thorkil var en gudsbenådet pianist. Han stod op og var lidt Jerry Lee Lewis-agtig. Han koncentrerede sig meget om sin brors kompositioner og sammen var de to noget helt specielt, fortæller Jørgen de Mylius.

- De supplerede hinanden helt fantastisk. Peter kunne skrive sange og stå forrest på scenen og underholde, mens Thorkil var den helt ekstravagante backup med sit humoristiske pianoislæt, siger Jørgen de Mylius.

Han har selv rejst med Thorkil og Peter Vesth, blandt andet til Nashville i USA, der er kendt for sit countrymusik-miljø. Fra rejserne fremhæver Jørgen de Mylius det gode selskab, Thorkil Vesth var.

- Det personlige samvær med Thorkil vil jeg særligt huske. Han var en glad og humoristisk fyr. Og jeg ved, at de betød utrolig meget for deres fans. Normalt er det fanklubben, der elsker sine idoler, men for 'Vesth Vennerne' (som er navnet på Peter og Thorkil Vesths fanklub, red.) gik det begge veje. De har virkelig hygget sig med deres fans, fortæller Jørgen de Mylius.

De to brødre har arbejdet sammen siden den tidlige ungdom. Peter Vesth kom første gang i 1973 på dansktoppen med nummeret 'Jeg tænker tit derpå'. Samtidig indledte han et samarbejde med sin bror Thorkil Vesth. Thorkil og Peter Vesth har været kunstneriske ledere af Tivolis Vise-Vers-Hus fra 1993 til 2006, hvor spillestedet blev lukket ned at Tivolis ledelse. Senest står de bag et nyt visevers-hus i Sorø. Det åbnede i 2012.

For Jørgen de Mylius er det et langt bekendtskab, der nu er forbi.

- Thorkil har været med det meste af vejen, hvor jeg også har været der, og jeg vil savne Thorkil rigtig meget, siger han.