Du er klar til at lave en festreportage, så du kan være med i kampen om at blive TDCs Festreporter, som kommer helt tæt på Det internationale Melodi Grand Prix. Men hvad skal den handle om?

Mangler du inspiration, er her nogle ideer, du kan tage udgangspunkt i - og måske videreudvikle eller variere.

Den klassiske reportage:
Gå ud i din by og lav en reportage fra de steder, hvor grandprix-festen begynder at ulme. Film det, du synes er festligt, og fortæl om det i reportagen. Du kan eventuelt interviewe de folk, der har med det festlige element at gøre.

Det behøver ikke at have nogen direkte sammenhæng med Melodi Grand Prix. Bare du selv kan få øje på sammenhængen: Er der paillet-besat tøj på tilbud i tøjbutikken? Er der flag på hovedgaden? Pipper fuglene ekstra højt?

Den seriøse reportage:
Beslut dig for at undersøge et fænomen eller en ting, du har observeret. Start din reportage med at fastslå, hvad det handler om, og gå så i gang med at undersøge og/eller interviewe.

Du kan f.eks. gå ned i ungdomsklubben og høre, hvordan de unge har med grandprix'et, og hvad de kan huske fra gamle dage. Besøg bagefter et plejehjem og sæt de unges holdning i perspektiv med de ældres minder og yndlingssange - som jo blev skrevet længe inden der var tænkt på nogle af de unge.

Du kan også gå på Rådhuset og høre borgmesteren eller nogle af de andre politikere, hvad de synes byen skal gøre i anledning af at Det internationale Melodi Grand Prix er i Danmark.

Den sjove eller fjollede reportage:
Humor er altid en god motor i en reportage. Kan du få seerne til at smile, er du godt på vej. Men det er også en af de sværeste discipliner, fordi der er så kort fra det rigtig sjove til det pinlige. Men prøv at kaste dig ud i det - det er ikke farligt.

Kan du få folk på gågaden til at nynne deres yndlings-grandprix-sang, og så skal du gætte, hvad de nynner? Kan du mime en række grandprixsange på gågaden, som folk skal gætte? Har du et kæledyr, som du kan få til at ligne Tommy Seebach? Har du skrevet titlen på din yndlings-grandprixsang i karse?

Den kombinerede reportage:
Højst sandsynlig kommer du til at blande de forskellige reportagetyper, og det er helt fint. Det kan f.eks. være rigtig sjovt at lave en meget seriøs reportage om et fjollet emne. Du kan også lave en seriøs reportage om den helt manglende grandprix-fest, hvor du viser, hvad du selv gør for at vække grandprix-feberen i din by.

God fornøjelse! Vi glæder os til at se dit bidrag!