Både byretten og landsretten har udvist irakeren for bestandigt, men han er stadig på fri fod i Danmark. Kirkeasyl afviser, at de kæmper for irakere, som er udvist for kriminalitet.

På fjerde år venter en voldtægtsdømt iraker, der er udvist for bestandigt af Danmark, på at blive sendt hjem til Irak. Han er ifølge integrationsministeriet blandt de 282 afviste irakiske ayslansøgere, som Kirkeasyl og Bedsteforældre for Asyl kræver skal have humanitær opholdstilladelse under parolen "Asyl til alle".

DEBAT: SKAL DØMTE KRIMINELLE BLANDT DE AFVISTE IRAKERE HAVE OPHOLD I DANMARK?

Den 39-årige iraker tvang sin 23-årige hustru til at se på, da han i 2004 begik vold mod to 14-årige piger, der boede i samme opgang som det irakiske ægtepar. Den ene pige blev voldtaget og begge udsat for vold og blufærdighedskrænkelser.

Irakeren nævnes i et svar fra Integrationsministeriet til folketingsmedlemmerne Søren Pind (V) og Peter Christensen (V) som én af de fire dømte kriminelle, der findes blandt de 282 afviste irakere. Men Kirkeasyl siger, at organisationen kun kæmper for de afviste irakiske asylansøgere - ikke for folk som er dømt til udvisning efter kriminalitet.

- I blander pærer og bananer. Det fremgår klart af vores grundlag, at det kun er afviste asylansøgere, som vores kampagne omfatter, siger Pelle Dragsted fra Kirkeasyls pressegruppe. Han afviser også, at indsamlede penge går til at hjælpe eller skjule dømte kriminelle, så de undgår udvisning.

Den 2. februar 2005 blev irakeren idømt to et halvt års fængsel ved Københavns Byret og udvist for bestandigt. Hans hustru var tiltalt for medvirken til vold og blufærdighedskrænkelser mod de to 14-årige piger, men blev frifundet, fordi hun var så underkuet af manden, at hun ikke kunne forhindre ham i at begå overgrebene. Han blev dømt for voldtægt mod den ene 14-årige pige og for vold og blufærdighedskrænkelser mod dem begge.

Kunne ikke tvangshjemsendes

Efter afsoningen af straffen blev den 39-årige Mohamed Mustafa Ahmed løsladt, fordi han ikke dengang kunne tvangshjemsendes. Han var på fri fod ind til den 22. maj sidste år, hvor han sammen med otte andre kriminelle irakere, der var dømt til udvisning, blev varetægtsfængslet i Københavns dommervagt. De ni irakere nægtede alle at medvirke til hjemsendelse, selvom udvisningerne var stadfæstet af landsretten og Flygtningenævnet.

Fængslingerne skete i forsøget på at få forbryderne sendt ud af Danmark, men heller ikke dengang lykkedes det at gennemføre hjemsendelsen af Mohamed Mustafa Ahmed. Derfor er han igen på fri fod i Danmark - men det er uklart, om han var blandt de irakere, der været i Brorsons Kirke.
 
Pelle Dragsted, Kirkeasyl, siger: - Vi kender ham ikke. Vi kan ikke se, at han har været blandt dem som opholdt sig i Brorsons Kirke. Kirkeasyl kan dog ikke afvise, at han har været på besøg i kirken.

Da Mohamed Mustafa Ahmed blev fremstillet i dommervagten den 22. maj 2008 oplyste de tre anklagere, som førte sagerne, at de ialt ni irakiske mænd i alderen 28 til 45 år var idømt straffe fra 40 dages fængsel og op til tre år for bl.a. voldtægt, dokumentfalsk, trusler, brandstiftelse, vold, menneskesmugling og tyveri. Politiet havde anholdt 11 irakere, men samme dag lykkedes det politiet at sende to af dem til Bagdad, så det ikke var nødvendigt at få dem varetægtsfængslet. Den ene af de udviste var en 54-årig øksemorder, der i jalousi huggede sin 22-årige hustru ihjel i 1994 og også forsøgte at dræbe naboen.

Kaldte pigernes forklaring for opspind

Mohamed Mustafa Ahmed nægtede sig skyldig under voldtægtssagen og kaldte de to 14-årige pigers forklaring for rent opspind. Han blev støttet af sin hustru. Ved dommen fik pigerne tilkendt erstatninger på 75.000 og 15.000 kr. Sagen rullede, da den ene af pigerne anmeldte Mohamed Mustafa Ahmed til politiet. Da pigens mor mødte den anden piges mor på trappen i opgangen, stod det klart at også hendes datter var blevet krænket - og udsat for fuldbyrdet voldtægt.

To af byrettens tre dommere frifandt hans 23-årige hustru for medvirken til vold og blufærdighedskrænkelse. Hun hørte ham tale om sexkrænkelserne og så manden begå vold mod pigerne, men dommerne mente, at hun var underkuet og reelt ikke havde en chance for at forhindre mandens overgreb.

Københavns Byret udviste Mohamed Mustafa Ahmed for bestandigt på trods af, at han havde kone og barn i Danmark. Begrundelsen var bl.a. at han i de otte år, han havde været i Danmark, ikke havde lært dansk, kun havde haft arbejde i 14 dage og kun omgikkes irakere.

Dømt og udvist

Blandt de 11 dømte og udviste irakere, som 22. maj sidste år blev anholdt med henblik på tvangsudsendelse var disse:

JMA, 54 år, idømt 13 års fængsel for drab og drabsforsøg. 9. november 1994 myrdede han sin 22-årige hustru med fem øksehug i jalousi. Drabet skete i parrets hjem i Odense, og to børn på 16 år og toenhalv måned blev moderløse. Efter drabet forsøgte han at dræbe naboen med øksen. Naboen blev alvorligt kvæstet ved overfaldet, men overlevede. Ved dommen blev irakeren udvist for bestandigt.Mohamed Mustafa Ahmed, i dag 39 år, idømt toethalvt års fængsel for voldtægt, vold og sexmisbrug af to 14-årige nabopiger. Den ene 14-årige blev slået i ansigtet og maven og voldtaget, mens han truede med at slå pigens forældre ihjel. Den anden 14-årige blev udsat for sexovergreb og vold.

AN, 36 år, idømt et års fængsel og udvist i fem år for grov vold, trusler og brandstiftelse. Han nikkede en 43-årig mand en skalle, opsøgte senere på dagen offeret og truede ham med en køkkenkniv: "Jeg slår dig ihjel, din motherfucker." Irakeren blev fængslet, og under varetægten stak han ild på sin celle i Svendborg Arrest.

AAM, 34 år, idømt et års fængsel og udvist i fem år for brandstiftelse i sin egen grøntbutik i Odense i september 2002. Han anmeldte selv branden, hvor der var knust en rude til butikken og hældt brandbar væske ind.

SRO, 37 år, idømt tre års fængsel og udvist for bestandigt for menneskesmugling. Sammen med tre andre irake stod han bag en professionel ring af menneskesmuglere, der hentede udlændinge illegalt til Danmark over den dansk-tyske grænse. Dommen faldt i 2003.

YSA, 35 år, idømt to et halvt års fængsel og udvist for bestandigt for menneskesmugling. Han blev dømt i samme sag som SRO, hvor banden stod bag indsmuglingen af 130 mennesker og forsøg på endnu 40, der bl.a. blev stoppet af politiet i en kassevogn.