En 43-årig mand, som har været kronvidne i en meget omfattende narkosag fra Randers, hvori den 39-årige Hells Angels-præsident Thomas Kjærsgaard Boel mandag blev idømt 14 års fængsel, bliver nu selv straffet benhårdt.

Den 43-årige blev i november i fjor i samme sag idømt otte års fængsel som medskyldig, men med sine afslørende forklaringer om HA-præsidentens gøren og laden fik vidnet selv klækkelig rabat på sin egen strafudmåling.

Men nu mærker han alligevel en ekstra hård straf, idet han er tvunget til selv at afsone i isolationscelle af frygt for hævn og repressalier fra Hells Angels, hvis Randers-præsident altså som hovedtiltalt i narkosagen mandag ved Vestre Landsret blev idømt 14 år bag tremmer.

Den 43-årige er efter HA-rockerens dom blevet flyttet fra et afsnit til et andet i det fængsel, hvor han afsoner, idet Kriminalforsorgen ikke kan garantere for hans sikkerhed, skriver fagbladet Dansk Politi.

Politiets kronvidne i den store narkosag var allerede inden, han i sidste uge skulle afgive forklaring i landsretten, under et stærkt pres. Som en umisforståelig advarsel stod han på dagen, da han skulle vidne, op til en større bunke af menneskelort, der var smidt i hans celle.

Alligevel vidnede han og sendte med sin forklaring dermed sin tidligere ven i fængsel i årevis.

Kriminalforsorgen har ingen særlige tilbud om specielle afdelinger eller afsoningsforhold for politividner. Derfor lever de ofte en risikabel tilværelse bag murene, hvor de konstant må være på vagt, hvis de selv skal afsone.

Den 39-årige HA-præsident Thomas Kjærsgaard Boel blev dømt skyldig i besiddelse og salg af cirka 50 kilo amfetamin. Stoffet blev fundet, da Østjyllands Politi i oktober 2012 i en større aktion blandt andet ransagede en lagerhal på Møllevangsvej i Haslund ved Randers, hvor der blev fundet 42,5 kilo amfetamin, 1,28 liter opløst amfetamin samt cirka 28 kilo hash.

Der blev også fundet forskelligt udstyr til opblanding af stof samt opbevaringstønder og pakker til stoffet. Til gengæld blev der ikke fundet et eneste teknisk bevis, der pegede direkte på HA-præsidenten.

Landsrettens dom på 14 års fængsel bygger på kronvidnets detaljerede forklaringer.

Dommen står i grel kontrast til, hvad sagen i første omgang endte med ved Retten i Randers. Her blev HA-rockeren nemlig frikendt for de alvorlige anklager og slap med en mindre bøde for besiddelse af amfetamin til eget brug samt besiddelse af 12 ulovlige krysantemumbomber.

Andre læser også