Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Politiet igangsætter torsdag afhøringer i Nyborg Statsfængsel efter, at personalet i sidste uge fandt en papirlap indeholdende en mulig mordplan på betjent.

Onsdag i sidste uge fandt fængselspersonalet i Nyborg Statsfængsel en opsigtsvækkende papirlap på de indsattes fællestoilet.

På sedlen bad en banderelateret gruppe i fængslet ifølge Fyens Stiftstidende om tilladelse til at likvidere en bestemt fængselsbetjent og hans familie.

Episoden blev to dage senere anmeldt til politiet i Nyborg, og nu tager politiet fat på en stribe afhøringer indenfor fængselsmurene for at finde frem til forfatteren af den truende seddel.

De bliver hjulpet lidt på vej af fængselspersonalet, der ifølge avisen allerede har en klar mistanke om sedlens ophavsmand - blandt andet fordi bandelederen, som angivelig skulle give tilladelsen til henrettelserne, er navngivet på sedlen.

- Vi skal lave afhøringer i fængslet. Det bliver nok allerede i dag, hvis det kan lade sig gøre. Vi har fået nogle navne af fængslet, som vi går videre med, og så må vi se, hvad vi kan finde af beviser, siger Niels Christian Larsen fra Nyborg Politi.

Både politi og fængselspersonale betragter sagen som alvorlig.

- Vi er i gang, og vi har sat en af vores aller skarpeste efterforskere på sagen, siger Niels Christian Larsen.

/ritzau/

Andre læser også