Tre tilfælde på tre dage.

Det er de uhyggelige tal, Nordjyllands Politi står tilbage med, når de gør status over, hvor mange gange i denne weekend politikredsen har været nødsaget til at redde et menneske op af det iskolde vand ved Aalborg Havn.

Det skriver Jyllands-Posten.

»Fredag morgen faldt en 23-årige mand i havet, men vi kender ikke årsagen til dette. Fredag aften var det så en ældre mand omkring 60 år, der var meget påvirket af spiritus, og som sandsynligvis faldt i vandet, da han skulle tisse, mens det natten til søndag var en psykisk syg kvinde, der sprang i vandet grundet kærestesorger,« oplyser Poul Fastergaard, der er vagtchef hos Nordjyllands Politi, til BT.

I alle tre tilfælde blev personen reddet, og alle tre er også uden for livsfare, selvom den 23-årige mand helt indtil i dag befandt sig i en kritisk tilstand. Selvom der ikke er et mønster i de tre tilfælder, kalder Poul Fastergaard det 'en usædvanlig stime, som han ikke har oplevet før' og sender en bøn til danskerne:

»Vi vil helst ikke have flere episoder nu. Nu er det jo heldigvis endt godt, men vandet er koldt, og det er ekstremt farligt. Og det værste er, at hvis man er uheldig, og ingen ser, at man falder i, er det slet ikke sikkert, at der kommer hjælp.«

Ikke kun vandets temperatur er faretruende:

»Der er en stærk strøm i vandet. Det er livsfarligt at falde i,« siger Poul Fastergaard.

Antallet af drukneulykker er ellers gået den rigtige vej i Danmark de seneste år. I juli viste nye tal, at man aldrig havde haft så få drukneulykker som i 2015, hvor 34 omkom, siden man i 1970 begyndte at registrere disse.

Alligevel vil Nordjyllands Politi gerne råde borgerne - og især mændene - til at passe ekstra på sig selv i disse tider:

»Jeg vil henstille til folk, at hvis man er beruset, så skal man holde sig væk fra kajen. Det drejer sig især om mænd, for de vil tit ned og tisse ved havnen, og så er det jo ofte sådan, at man læner sig lidt fremover, når man er beruset og tisser. Det kan godt være farligt,« siger Poul Fastergaard.